ZABORAVLJENO ČUDO: Vukovar nije oslobodila vojna sila nego – KRUNICA!

Ovom čudu hrvatskog naroda posredovao je i papa Ivan Pavao II., što mnogi ne znaju....

Obrana hrvatske domovine u cijelom svijetu zapamćena je po najsnažnijem oružju hrvatskih branitelja, svete krunice koja je proglašena i simbolom Domovinskog rata. Od samog početka Domovinskog rata krunica se molila u skloništima, na ulicama, pred trgovinama, na trgovima ali i na prvim linijama na kojima su hrvatski branitelji često ostajali samo uz čudesnu snagu Gospine krunice. Mnogi su preživjeli držeći čvrsto krunicu u rukama, a mnogi su posljednji dah na ovoj zemlji ispustili ljubeći krunicu. To su hrvatski mučenici, danas snažni zagovornici i branitelji hrvatskog naroda na nebu. Fotografije hrvatskih vojnika s krunicom za vrijeme Domovinskog rata obilazile su cijeli svijet, a mnogi ne znaju da je u jeku rata papa Ivan Pavao II hrvatskom narodu poslao na tisuće krunica koje su tada podijeljene hrvatskim braniteljima. S jednom takvom, papinom krunicom preminuo je i jedan od velikih mučenika, mladi Francuz Jean Nicolier koji je život položio za Hrvatsku, o čemu je svjedočila njegova majka.

Povjesničar Josip Jurčević posvjedočio je kako su se prva čuda po Gospinoj krunici pokazala odmah na početku rata.

‘Vukovar je bio u okruženju, razarala ga je i napadala četvrta europska vojna sila, kolone tenkova i oklopnih transportera bile su kilometrima dugačke, a sve su išle prema Vukovaru kojega je s kalašnjikovima, koktelima i sa slabim naoružanjem branilo samo 1800 branitelja, ali neprijatelj nije mogao tek tako osvojiti niti Vukovar niti Hrvatsku. U tom periodu Hrvatska je bila slabo naoružana i nije imala baš nekakvo jako topništvo, ali to topništvo je zamijenila molitva krunice preko koje su Gospa i Gospodin Isus čuvao naše branitelje na svim frontovima širom Hrvatske. Mogli bi slobodno reći da čak Hrvatska vojska nije imala ni razvijenu radio ili žičnu vezu na frontovima, ali da je krunica bila najbolja veza koja je umjesto sa zapovjedništvom povezivala branitelje s Blaženom Djevicom Marijom koja je pomagala braniteljima. Mi Hrvati slobodno možemo reći da smo Marijanski narod i snagom krunice su se naši branitelji oduprli zlu i agresiji i konačno su uz pomoć Boga i Blažene Djevice Marije došli do pobjede i do slobode.’

Dodaje, kako ne bi trebali izostaviti ni naše hrvatske generale koji su molitelji krunice kao što su nap. general Ante Gotovina i Mladen Markač koji je svoje uzničke dane u Hagu provodio u molitvi.

No, kako vrijeme odmiče mnogi zaboravljaju na molitvu krunice, a hrvatski narod ponovno je u ratu, ratu protiv duhovnih sila koje nerijetko siju mržnju i gorčinu na hrvatske branitelje, invalide i hrvatske mučenike koje tako često zaboravljamo, dok se borimo s duhovnim topništvom lažnih vrijednosti koje razaraju hrvatsko, Bogu i Gospi posvećeno društvo.

‘Narod je ostao razočaran, izgubljen i zbunjen, a mnogi su nasjeli na razna podmetanja i laži. Među ljudima vlada veliko neraspoloženje i očaj. Mnogi su klonuli duhom, ne mogu više moliti jer su izgubili snagu. Danas nam je molitva krunice potrebnija više nego ikada prije jer samo s molitvom krunice možemo svome narodu ponovno donijeti pobjedu jer s krunicom se uvijek pobjeđivalo svako zlo u ratu te se s krunicom može pobijediti i svako zlo u miru. Mnogi branitelji i domoljubi su razočarani u ovakvu Hrvatsku jer se mnogi nisu borili za Hrvatsku u kojoj vlada umjesto sposobnosti podobnost, u kojoj vlada mito, korupcija, svaki oblik i vrsta kriminala. Mnogi na žalost proklinju političare na vlasti i samu domovinu im Hrvatsku. Osjećaju se izdano… Mnogi od nas su zaboravili da je narod bio najsložniji i najjedinstveniji kada se molila krunica na trgovima, skloništima, privatnim domovima, crkvama za vrijeme Domovinskog rata’, rekao je povjesničar Jurčević te pozvao .

‘Ako želimo ponovno pobijediti mito, korupciju, razne vrste kriminala i razne nepravde onda se udružimo u molitvi za pravednu i poštenu domovinu jer nas iz ovakvoga stanja jedino Bog može izvući. Mnogi Hrvati su zaboravili krunicu pa su se odali bogopsovci i raznim vrstama zla te iz očaja proklinju političare i državu. Nemojte psovati Boga i nemojte proklinjati jer prokletstvo se vraća onome tko izgovara prokletstvo stoga ništa ne postiže onaj tko psuje i tko proklinje. Umjesto psovke i proklinjanja uzmite krunicu i molite za obraćenje političara i za svoju domovinu Hrvatsku. Neka vas prati Božji blagoslov! MIR I DOBRO! Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio!’

Na današnji dan pozivamo vas na molitvu krunice, za sve poginule i nestale, za sve preživjele, za sve ranjene i bolesne, za hrvatski narod u punini. Obnovimo svoju vjernost Gospi te izmolimo bar jednu deseticu za našu domovinu.

Kako moliti krunicu?

Držeći križić krunice u ruci, prekrižimo se i molimo Apostolsko vjerovanje. Nakon vjerovanja moli se Oče naš, tri Zdravo Marijo i Slava Ocu, a zatim Oče naš, deset puta Zdravo Marijo i Slava Ocu. Iza riječi Isus kod svake Zdravo Marijo dodaju se odgovarajući zazivi vjere, ufanja i ljubavi te pojedinih otajstava: Na tri prva zrna 1. Zdravo Marijo… Koji neka nam umnoži vjeru. 2.Zdravo Marijo… Koji neka nam učvrsti ufanje. 3.Zdravo Marijo… Koji neka nam usavrši ljubav.

Oče naš…

Slavna otajstva krunice: Mole se srijedom i nedjeljom.

1. 10 X Zdravo Marijo…. Koji je od mrtvih uskrsnuo.

2. Koji je na nebo uzašao.

3. Koji je Duha Svetoga poslao.

4. Koji je tebe, Djevice, na nebo uzeo.

5. Koji je tebe, Djevice, na nebu okrunio.

Označeno u