Zaključen treći po redu Mladifest Hrvatska

Treći po redu Mladifest Hrvatska, koji je održan u Petrinji, zaključen je u nedjelju 29. kolovoza euharistijskim klanjanjem i pjesmom.

Program posljednjeg dana Mladifesta započeo je molitvom krunice u 12:19, točno osam mjeseci nakon razornog potresa.

Molitvu je predvodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić koji je nakon molitve krunice rekao nekoliko poticajnih riječi. „Kako se kao vjernik odnositi prema pandemiji i potresu koji su polučili daleke posljedice kako za obitelj, tako i za Crkvu i društvo? Vi Mladifestom želite poslati poruku nade da Bog trajno nudi zaštitu i spasenje.“

Program je nastavljen projekcijom scenskog prikaza Pasije koju članovi Marijine legije izvode svake godine uoči Uskrsa.

Riječ pobjedi smrt naziv je kratke predstave koju su izveli članovi Nazaretske skupine Marijine legije na početku popodnevnog dijela programa. Dobili su velik pljesak u ispunjenoj crkvi.

Uslijedilo je svjedočanstvo pjevačice Ivhanne Gil iz Sjedinjenih Američkih Država. Govorila je o svom iskustvu života u vjeri i putu od tradicionalne vjere koju je primila u obitelji do vjere u živoga Boga koji je svakodnevno prisutan.

Potom je svjedočio izbornik ženske rukometne reprezentacije Mato Prskalo.

Uslijedila je molitva krunice. Potom je o. Ike Mandurić, SJ, predslavio misu nakon koje je predvodio i euharistijsko klanjanje.

Svim sudionicima zahvalili su povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije Marijan Štingl te predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja b. Vlado Sučec.

3. Mladifest Hrvatska završio je pjesmom koju su plesom i pljeskom pratili svi sudionici susreta, piše ika.

Program je sva tri dana uživo pratila i prenosila putem interneta i satelita televizija Maria Vision.

Snimka programa dostupna je na Youtube kanalu Mladifest Hrvatska.

Označeno u