„40 dana za život“ u Čakovcu

Završila jesenska kampanja "40 dana za život" – pet života spašeno

Jesenska kampanja inicijative "40 dana za život" završila je 6. studenog te iz Inicijative priopćuju kako je poznato da je spašeno pet dječjih života od smrti pobačajem.

„Ove kampanje je više od 2 100 ljudi barem na kratko došlo ispred bolnica i domova zdravlja u Hrvatskoj, kako bi bdjeli i molili za nerođene. Presretni smo što možemo reći da znamo za 5 spašenih dječjih života, što znači da od početka našeg djelovanja prije osam godina, znamo za više od 120 dječice spašene od sigurne smrti pobačajem“, rekla je Petra Milković, predsjednica Inicijative u Hrvatskoj.

Lidija Dugan, izvršna direktorica Inicijative govorila je i o novim planovima. „Tijekom jeseni bdjelo se u 38 gradova na 40 mjesta bdjenja. Kroz godine smo vidjeli da svaka kampanja donosi nešto novo, a događa se i stalni rast gradova sudionika. Radujemo se vidjeti što nas čeka u korizmi i novoj kampanji koja počinje 22. veljače 2023., a osobito se veselimo novim gradovima sudionicima i spašenim dječjim životima“.

Lidija Dugan je ujedno bila i glavna koordinatorica projekta izgradnje spomenika Ruža Hrvatska koju je udruga Hrvatska za Život (čiji je dio i Inicijativa) podigla 16. studenog 2021.

Na prvu godišnjicu otkrivanja spomenika snimka cijele svečanosti objavit će se na Youtube kanalu Udruge, najavljuju iz Inicijative kako prenosi IKA.