Sestre Ramljak: I kroz duhovnu glazbu ljudi se mogu osjećati ispunjenima

Samouke glazbenice iz Međugorja, Darija i Anna Maria Ramljak poznate su po svojim iznimnim vokalnim sposobnostima, a svoj glazbeni talent imale su prigodu pokazati u hrvatskoj verziji showa “Supertalent”, gdje su oduševile i publiku i žiri.
Iza sebe imaju mnogo nastupa, često u crkvi, ali i na koncertima, zabavama i crkvenim vjenčanjima.

Za Dnevni list otkrile su čemu su trenutno posvećene te što planiraju u bliskoj budućnosti kada je riječ o plovljenju glazbenim vodama.

Plasman u finale showa “Supertalent” ostvarile ste zahvaljujući izvođenju duhovnih skladbi, koje, na neki način, nisu svojstvene ovakvoj vrsti natjecanja. Jeste li očekivale ovakav uspjeh i što vam je on u konačnici donio?

Tako je! Svakako da nismo očekivale ovakav uspjeh predstavivši se s duhovnom glazbom, međutim uz naš trud i Božju pomoć nismo nimalo požalile što smo se odlučile predstaviti baš tako kako jesmo.

Doživjele smo jedno predivno i nezaboravno iskustvo, stigle do finala te ostvarile ono što je najvažnije, a to je – duhovnom glazbom prenijeti na ljude te osjećaje i dokazati kako se i kroz duhovnu glazbu mogu osjećati ispunjenima i potpunima.

Kakve su reakcije poznatih glazbenika na vaše izvedbe? S kime biste voljele ostvariti suradnju?

Reakcije poznatih glazbenika uistinu su bile oduševljavajuće te su ostali pozitivno iznenađeni. Što se tiče suradnje, trenutno o tome ne razmišljamo, pošto se izgrađujemo kao “sestre Ramljak”. Budućnost će, zasigurno, donijeti i neku glazbenu suradnju.

Poznato je kako ste glazbeni talent naslijedile od oca Zdenka. Kolika je njegova uloga u vašoj glazbenoj karijeri?

Kada je glazba u pitanju, od oca smo naslijedile taj prirodni talent i uistinu je imao i ima veliku ulogu u cijeloj toj priči. Uz njega smo, zapravo, i počele svirati i izgrađivati se, a u svemu tome imamo i veliku podršku majke Ankice te brata Ante.

Glazba je, vjerujemo, nešto čega se nećete odreći u budućnosti, no važnu ulogu u vašim životima ima i obrazovanje. Što studirate i kako kombinirate nastupe i učenje?

Od glazbe ne želimo nikada odustati, jer ona je na neki način postala naš život i svakodnevnica. Obadvije studiramo, jedna kriminalistiku, dok je druga izabrala modni dizajn. A uz volju, trud i rad sve se uspije uskladiti i sve funkcionira baš onako kako i treba.

Često nastupate na crkvenim vjenčanjima. Koliko vam znači to što ste dio prvih zajedničkih koraka u bračnom životu brojnih mladenca?

Ovo pitanje nas je baš raznježilo, budući da su crkvena vjenčanja nešto jako značajno za nas. Svakom nastupu se posebno veselimo i dajemo sve od sebe jer, bez obzira na to što je to nama ni ne znamo koje po redu vjenčanje, za njih je prvo!

Koristimo priliku da se ovim putem zahvalimo i pozdravimo sve mladencekojima smo i kojima ćemo uveličati ovaj poseban dan svojim pjevanjem, jer su nam pružili svoje povjerenje.

Na stranicama You Tube-a mogu se pronaći vaši glazbeni video zapisi. Što primjećujete, koji od njih je najviše dirnuo publiku?

Pored svih tih video zapisa, najviše njih je dirnuo nastup s polufinala Supertalenta na kojem smo “proživjele” pjesmu “Dubine”.

Kako se sestre Ramljak pripremaju za nastupe? Koja ima “glavnu” riječ?

Prije svakog nastupa se pomolimo, bez obzira na to pjevamo li duhovnu ili svjetovnu glazbu, a sve ostalo prepustimo osjećajima.

Pokušavamo izbaciti taj izraz “koja ima glavnu riječ” i pretvoriti je u “razgovorom zajedno vodimo glavnu riječ“. Zaista se trudimo da to tako funkcionira.

Planirate li se prijaviti na još neki od glazbenih showova?

Postoji mogućnost, iako o tome ne bismo još htjele govoriti.

Označeno u