IN MEMORIAM Franz Gollowitsch

Poznati međugorski hodočasnik, voditelj hodočašća, humanitarac, dugogodišnji direktor putničke agencije "Fragollo Reisen": Franz Gollowitsch preminuo je u krugu svoje obitelji u nedjelju 30. kolovoza 2020. u 84. godini života.

Franz Gollowitsch uvijek je bio - posebno za austrijske međugorske hodočasnike - oličenje organizatora međugorskih hodočašća. Prvi je put došao u Međugorje 12. srpnja 1985. i ovo ga je mjesto potpuno promijenilo. U mnogim razgovorima rekao nam je kako je organizirao hodočašća Gospi, Kraljici mira i do 30 puta godišnje u godinama koje su slijedile. Od svog prvog dolaska vodio je preko 570 hodočašća u Međugorje, a u nekim je slučajevima uz ulogu vodiča i sam vozio autobus. Njegova uvjerljiva i duboka vjera približila je Gospinu ljubav nebrojenim ljudima.

Bio je jedan od rijetkih ljudi koji su dolazili u Međugorje i tijekom domovinskog rata, a također je organizirao tokom rata i nakon njega, mnogobrojne humanitarne pomoći potrebitim ljudima.

Franz Gollowitsch bio je posebna osoba koja je kao vrijedni poduzetnik ne samo širila pozitivnu energiju, već je svojim životom širila poruke Međugorske Gospe. Cijeli je život povjerio Gospi - Kraljici mira. Kao apostol i svjedok njezina dolaska, uvijek je bio spreman učiniti sve što je mogao za Gospu.

Svi oni kojima je pomogao i koji ga se sjećaju s ljubavlju i poštovanjem mogu samo reći: Počivaj u miru! Dobri Gospodin neka ti pripremi novi dom u svom kraljevstvu nebeskom, a Gospa, koja ti je uvijek bila u srcu, neka te konačno primi u svoj vječni zagrljaj. medjugorje-info.com

77. godišnji austrijanac po 555. put hodočastio u Međugorje

77. godišnji austrijanac po 555. put hodočastio u Međugorje

77. godišnji Austrijanac Franz Gollowitsch iz Markt Hartmannsdorfa nedavno je po 555. put hodočastio, a i organizirao hodočašće u svetište Kraljice Mira u...

Tagged under