Egzorcist: djeco, pažnja, sotona se skriva čak i na Internetu. Budite daleko od okultnog

Papine riječi su prouzrokovale buđenje svijesti o određenim argumentima koje su neki ponovo pokrenuli « Papa Franjo koji često govori o realnosti Demona, probudio je savjest puno jače od svih crkvenih stvarnosti o prisutnosti Zloga koji djeluje direktno ili indirektno.

Fenomen je jak, mi svakodnevno susrećemo osobe pogođene ovim problemima, i primamo na desetke signalizacija svaki dan. Mnogo je "posla" za egzorciste u ovim vremenima».

Don Aldo Buonaiuto, demonolog i egzorcist, Vi ste jedan od izvjestitelja tečaja i od 2002, duša službe protiv sekti Zajednice Pape Ivana XXIII koja surađuje čak i sa policijom Republike. Koji je puls situacije?

«U 2014. smo zaprimili više od 1.500 zahtjeva za pomoć sa 696 tretiranih slučajeva. Naš cilj je staviti pod nadzor širenje okultizma i sotonizma, realnosti koje mogu biti suučesnici Zloga. Stupa se u kontakt možda zato što su privučeni njihovim čarima ali se može završiti da se Sotona uistinu oslobodi».

Tko su najizloženiji?
«Bez sumnje, mladi. Daju oduška svojim potrebama za traženjem nadrealnog, ponajviše na Internetu, ali ova mračna putovanja mogu pretvoriti virtualni susret u realni».
Kako se razlikuje jedan psihički slučaj od prave opsjednutosti?
«Mnoge osobe koje iskušavaju okultno su označene dubokim traumama, mučenjem, pronalaze mir i smirenje samo nakon nekog egzorcističkog rituala. Nama se danas obraćaju čak i mnogi nevjernici, jedan rastući fenomen, traže od nas da ih oslobodimo od neodgonetljivih zala za koje nisu našli odgovor u medicini. Međutim oprez, stvarni slučajevi su uvijek ekstremni, potrebna je prvo jedna klinička dijagnoza i kasnije jedno ozbiljno raspoznavanje od svećenika egzorciste, jedinog ovlaštenog za borbu s demonom».

Kako se manifestira?
«Tipični simptomi su oni u kojima jedna osoba osjeća unutarnju prisutnost koju ne može kontrolirati, koji puta sve dok se ne osjeća poduplana, glasovi koji tjeraju na poprimanje negativnih ponašanja, iznenadna averzija prema sakralnoj stvarnosti».

Koja je procedura?
«Ako sve to nije popraćeno lošim fizičkim stanjem, moli se jedna molitva oslobođenja i jedan mali egzorcizam u kojem se traži oslobođenje od zla. Ako nije rješivo slijedi pravi egzorcizam i upravo tamo se traži od Demona da izađe iz te osobe. Od tamo se postepeno mora vidjeti kako reagira opsjednuti, ponekad Vrag dugo vremena muči i mogu biti potrebne godine».

Ovo je slučaj opsjednutosti. Da li Sotona djeluje na druge načine?
«Sa haranjem, kada neka osoba osjeća slabost u kontaktu sa određenim stvarima ili u nekom određenom ambijentu gdje je možda bilo izvršeno jedno zlotvorstvo, svetogrđe ili crna misa. Tamo egzorcist intervenira izvršavajući blagoslove za "dezinficirati" ambijent ili stvar. Na kraju su mučenja tj. kada se Zli razbjesni sa činom proganjanja neke osobe, torturom, npr. provocirajući jake oblike tjeskobe».
Vi se ne bojite kad se suočavate s njim?
«Ne, mislim da bi se on trebao bojati mene. Svi mi kršćani u službi znamo da je Isus pobijedio Tamu, puno je važnije imati strah od Boga nego od Vraga; prvi je vrlina, dok je umijeće demona umetnuti strah».

lalucedimaria.it/ prijevod:medjugorje-info.com