Ovo su Gospina vremena!

Braćo i sestre! Dvije česte napasti u molitvi su: manjak vjere i duhovna lijenost.

Naša molitva u nama mora stvarati dva temeljna raspoloženja: želju i volju da sličimo svome Trojedinome Bogu. Kukolj nikada ne može ugušiti biljku ako se oko nje na vrijeme okopava i obrađuje. Kada se biljka razvije i pusti svoje krošnjate grane ona više nije u opasnosti, jer se svojim hladom zaštićuje i brani od svih kukolja i korova. Ali bez vjere ne možemo iskreno moliti. Isto tako, ako dobro ne molimo, vjera se ne može razvijati. Ostaje mrtva.

Mi kad molimo, mi smo poput upaljene svijeće koja svojim plamenom tjera tmine. Znajte dobro da je Isus već došao u onim osobama koji su se odazvale i ukorijenile u Njegovu Riječ. S Majkom su to uspješno i temeljito postigli svi oni koji su ušli u Njeno naručje. Ove dane osobito, naša Majka sve više širi svoj plašt, jer su mnogi potražili Njenu zaštitu i Njeno utočište. Milosrđe i borba su još uvijek u toku. Iza toga slijedi tjeskoba i otpad.

Svi vi koji dolazite u Međugorje vi ste došli na jedan veliki izvor milosti koji podiže klonule, umornima daje snagu i jakost. Budite do kraja vjerni i poslušni vodstvu Majke, jer ovo su Njena vremena, kada Ona svojom moćnom petom satire glavu opasnog zmaja, koji je svojim otrovnim jezikom ispustio poplavu grijeha. Ovo su vremena betlehemskih dana kada Isus, posredstvom svoje Majke, traži i neumorno kuca da uđe u naša srca i zagrije postelju naših studenih jaslica.

Blago onom tko je spoznao i čuo, ime mu se nikad neće izbrisati iz knjige života. Isusova pregorka muka se u raznim oblicima ponavlja. Njegovo izmučeno tijelo koje je pogrdno popljuvano i odbačeno, još uvijek visi na križu čekajući milosrdnog Samaritanca, da ga skine i stavi u plahtu svoje velike ljubavi. Dragi moji! Zaista su teška i presudna vremena kada će svako stvorenje razotkriti svoje pravo lice. Ponavljam vam Isusove riječi da nikada tama ne može obuhvatiti i prekriti ni najmanje Moje svjetlo. Čvrsto držite Isusovu riječ i ne bojte se da pakao krene na vas.! Sve vas blagoslivljam u ime Raspete Ljubavi i neka vas Majka zaštiti svojim majčinskim blagoslovom. Mir vama! Fra Velimir Bavrka