Tko je nama najvažnija osoba?

Bog bi nam trebao biti najvažnija Osoba u životu i Isus Krist, Spasitelj koji je umro za nas na križu kako bi nas spasio.

To je jednako istinito kao i da je 2 + 2 = 4. Istinito je to znali mi to ili ne; sviđalo se to nama ili ne; vjerovali u to ili ne. Stoga je za nas bolje da to znamo i u to povjerujemo.

Druga po redu (za one koji su oženjeni!) najvažnija osoba na svijetu je ona s kojom ste u braku. Nitko joj se drugi ne može niti približiti po važnosti. To je brak. Ako to ne znate, kao i da niste u braku. Onda dolaze vaša djeca. A onda vi. Pobrinite se za sebe prije negoli za bilo koga drugoga, osim za djecu, bračnog druga i Boga. Jer, ako prvo sami ne uzmete masku za kisik, nećete moći drugima pomoći da stave svoje.

Vrlo važno je biti osvjedočeni vjernik, koji ponizno moli, redovito svetu Misu slavi i rado svima pomaže. Potom slijede prijatelji. Nikad ne izdajte prijatelja. Potom svi ostali koje poznajete, vaši bližnji. Onda slijedi ostatak svijeta. Potom slijede stvari, bilo koje vrste: novac, ono što se novcem može kupiti - kuće, automobili ili npr. odlazak na odmor. Stvari!? Sjetite se što je George Carlin rekao o "stvarima": "Ljudi uvijek moraju biti ispred stvari. Služite se stvarima i ljubite ljude, a ne obratno." Nakon svega slijede apstrakcije, zamisli, različiti angažmani, organizacije, političke stranke, itd. Oni su sredstva za postizanje ciljeva. Neka nam Crkva bude zajednica vjernika u kojoj nalazimo spasenje. Naša obitelj je crkva u malom.

Označeno u