Meri Cetinić: Najvrijedniji komentar koji sam pročitala do sada između mora komentara u zadnje vrijeme je komentar jednog Nijemca

Najvrijedniji komentar koji sam pročitala do sada između mora komentara u zadnje vrijeme je komentar jednog Nijemca, na svom profilu na društvenoj mreži Facebook napisala je Meri Cetinić, hrvatska glazbenica i jedna od najpopularnijih izvođačica pop i zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Spomenuti komentar prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometaši su zvijezde sa ljudskim licem i naličjem,jednostavni, skromni koji se radosno i ponosno vraćaju među navijače, koji se zahvaljuju svakom pojedincu za podršku i uzvraćaju punim srcem, koji se ponose svojim navijačima kao i navijači s njima….

Jedna mala nacija, ne srami se drugog mjesta, ne krivi, ne psuje, ne očajava, ne randalura, ne optužuje, ne diže se u visine, ne napuhuje se….

Ona radosno dočekuje svoju momčad, zahvalna za sve što su učinili u ime nacije, zahvalna za sve sate strepnje i navijanja, zahvalni što su jednostavno bili tu i dio sportskog velikog natjecanja, ponosni na njih kao da su im donijeli sve zlato ovoga svijeta i priređuju im doček kakav svijet nikada nije vidio…..

I svijet je zastao na trenutak, svijet je ostao bez teksta….

Nikada dosada još niti jedna momčad nije uspijela zagrijati srca cijelog svijeta i stoga s pravom nose naslov titule prvaka koja je osvojila naša srca….

Oni su nam pokazali što je sport: čast, poštovanje drugih, respekt, neumorna borba na terenu do kraja, snaga volje, zajedništvo, ponos, radost, jednostavnost, poniznost, prihvaćanje i što su uistinu prave zvijezde u sportu….

Takav bi trebao biti sport: Fešta, a ne brutalna rivalnost hladnih proračunatih profesionalaca, zahvalnost na sudjelovanju na jednom ovakvom turniru, zahvalnost biti drugi…

Kad vlastita momčad izgubi onda ili ne pratiš više natjecanje i u vijestima čekaš rezultat, ili neka druga momčad mora ponuditi nešto spektakularno da bi ostao kao gledatelj prisutan do kraja…

Hrvatska nam je ponudila ono što nitko nije očekivao ni u snu i osvojila svijet, osvojila srce svijeta!

Hvala Hrvatska!