Laudato poziva na trinaesti Marija fest u Molvama!

U podravskom marijanskom svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i ove će godine biti održan tradicionalni Marija fest, na kojem će nastupiti deset izvođača s hrvatske duhovne glazbene scene.

Duhovno – glazbeni kamp za izvođače bit će 10. listopada, a središnja festivalska večer 11. listopada s početkom u 19.30 sati.Dulje od desetljeća hrvatski izvođači duhovne glazbe okupljaju se u Molvama oko Marija festa, koji je već postao prepoznatljiv i tradicionalan znak marijanske pobožnosti. Organizatori Marija festa: Udruga Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve i ove su godine pozvali izvođače da napišu novu pjesmu tematski posvećenu Blaženoj Djevici Mariji, te da ju, uz jednu duhovnu pjesmu po izboru, izvedu tijekom središnje festivalske večeri.

Ove godine na Marija festu će nastupiti: Apostoli mira, Cobus, Čedo Antolić i zbor Hrid, VIS Izidor, VS Matheus, Mihovil, Petra Antolić, Zbor mladih Belafuža, Zvonimir Kalić i Željka Marinović.

Duhovno glazbeni kamp dan uoči festivala vodit će bračni par Petar i Ana Buljan iz zagrebačke karizmatske zajednice Božja pobjeda, koji će održati seminar slavljenja. Uvečer će se izvođači i organizatori tradicionalno okupiti na euharistijskom slavlju u molvarskoj crkvi, nakon čega će uslijediti euharistijsko klanjanje.

Drugi dan Marija festa, u nedjelju 11. listopada, započinje svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju predvodi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Središnji dio Marija festa je festivalska večer koja će započeti u 19.30 sati. Festival će voditi Diana Tikvić. Organizatori srdačno pozivaju sve ljubitelje moderne duhovne glazbe da se pridruže na trinaestom Marija festu!

Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa. Za vizualni identitet je korištena slika autora Mate Jurkovića „Majka Božjeg sjaja". Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio. Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Preuzmite plakat.