Monografija „Zajedno u Kristu“ o nezaboravnom pastoralnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Akcijska ponuda Glasa Koncila - Monografija „Zajedno u Kristu“ o nezaboravnom pastoralnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Raskošno opremljena fotomonografija, na 330 stranica velikog formata, kronološki dokumentira povijesni događaj - susret pape Benedikta XVI. s hrvatskim narodom 4. i 5. lipnja 2011. u Zagrebu.

U monografiji su sabrani, opisani i fotografski dokumentirani svi ključni događaji i službeni govori pape Benedikta XVI. i hrvatskih predstavnika.

Iznimnu vrijednost toga djela čine vrlo kvalitetne fotografije velikog formata koje, osim što detaljno dokumentiraju sva događanja, prenose duhovno ozračje susreta, sabranost i radost sudionika proizišle iz jedinstvenog susreta sa Svetim Ocem.

Osim službenih govora, ispod fotografija nalaze se tekstovi koji opisuju kronološki slijed događanja.

Monografija se sastoji od tri cjeline. Prva i druga cjelina kronološki prate tijek događanja dvodnevnog susreta sa Svetim Ocem, a treću cjelinu čini dodatak koji donosi rad crkvenih i državnih organizacijskih odbora u pripravi i praćenju Papinog pohoda.

Prva cjelina monografije prikazuje događanja prvoga dana, subote 4. lipnja 2011. godine: svečanost dočeka u zračnoj luci, susret s državnim predstavnicima, s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, diplomatskog zbora i s poglavarima vjerskih zajednica te bdijenje mladih na Trgu bana Josipa Jelačića.

Događaji drugoga dana, 5. lipnja 2011., tema su druge cjeline, u kojemu je središnji čin bilo euharistijsko slavlje povodom Prvoga nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koje je papa Benedikt XVI. predslavio u koncelebraciji s hrvatskim (nad)biskupima i svećenicima, u zajedništvu s 400 000 vjernika. Također je opisan susret Svetog Oca s hrvatskim (nad)biskupima, večernja u zagrebačkoj prvostolnici s predstavnicima duhovnih zvanja te završna svečanost oproštaja iz zagrebačke zračne luke.

Monografija je izišla o prvoj obljetnici pastoralnog pohoda svetog oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, objavljena u izdanju Hrvatske biskupske konferencije i nakladi Glasa Koncila.

Iz Predgovora:

Ova monografija s brojnim fotografijama i obilnim tekstom želi očuvati spomen na pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te produbiti smisao toga povijesnoga događaja, tj. biti „Zajedno u Kristu!“ (Nadbiskup Marin Srakić)

Očuvajmo spomen na velebne dane pape Benedikta XVI. u našoj domovini Hrvatskoj!