Na konferenciji za medije predstavljen VI. svezak Carvajalovih meditacija pod nazivom "Razgovarati s Bogom"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 18. lipnja na konferenciji za medije predstavljen je novi, VI. svezak meditacija za svaki dan Francisca Fernandez-Carvajala objavljenih pod nazivom "Razgovarati s Bogom".

Knjigu je predstavio gl. urednik nakladne kuće Verbum, koja je i objavila knjigu, mr. sc. Petar Balta.

Jednostavne i poticajne meditacije za svaki dan objavljene u nizu knjiga pod zajedničkim nazivom "Razgovarati s Bogom" postale su međunarodni bestseler objavljen u preko 600.000 primjeraka, a i prvih pet svezaka objavljenih na hrvatskom jeziku od strane izdavačke kuće Verbum iznimno je dobro prihvaćeno. Sada je upravo objavljen i šesti svezak meditacija koji sadrži razmatranja za tekuće liturgijsko Vrijeme kroz godinu u koje  upravo ulazimo.

Poticajne meditacije sabrane u knjizi prate misna biblijska čitanja i omogućuju čitatelju da svakodnevno zastane nad Božjom riječju, obogaćujući se duhovnim sadržajem koji ona pruža. Stoga knjiga "Razgovarati s Bogom" nije namijenjena nekim izvanrednim ljudima nego svakom čovjeku, posebno onom koji živi u vrevi svijeta i potrebni su mu trenuci sabranosti kojima će zadobiti nutarnji mir i ravnotežu. Od poduzetnika koji vodi zamršene pregovore do kirurga koji je svakodnevno suočen s tragičnosti životâ koji vise o niti, trgovca koji opskrbljuje svoju trgovinu najboljim proizvodima, tajnice koja provodi sate za računalom, službenika koji prvim jutarnjim vlakom odlazi na posao, profesorice koja mora ispraviti školske zadaće, majke rastrgnute između posla, djece i kućanskih poslova, studenta koji namjerava položiti ispite u sljedećem ispitnom roku: svi oni u ovim meditacijama mogu naći duhovnu okrjepu.

Autor meditacija Francisco Fernández-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnom duhovnom razvoju, a posebna vrijednost ovih meditacija, osim utemeljenosti na Sv. pismu i životne praktičnost, jest i to što obiluju navodima iz kršćanske predaje, iz djela crkvenih otaca, duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca, sv. Ivana Pavla II. itd., sabirući tako blago kršćanske duhovnosti na jednom mjestu.