Papina knjiga "Božje je ime Milosrđe" i dalje na vrhu top ljestvice

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama

Verbum u lipnju donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u lipnju smjestila se prva knjiga-intervju pape Franje "Božje je ime Milosrđe", zasigurno najtraženija knjiga ove godine, u kojoj se papa jednostavnim i izravnim riječima obraća svakom čovjeku, svima koji traže smisao života, nutarnji mir te lijek za tjelesne i duhovne rane.

Na drugom je mjestu "Youcat Biblija za mlade", prva Biblija s predgovorom pape Franje, vrlo privlačnog izgleda, koja sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd., a posebnost su i poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi.

Na trećem je mjestu roman "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, za koje ne jenjava interes čitatelja.

Na četvrtom mjestu nalazi se knjiga "Apostol Božjega milosrđa" koja donosi životopis sv. Leopolda Bogdana Mandića iz pera njegova kapucinskog subrata Giovannija Lazzara.

Na petom mjestu smjestio se roman "Biser u pijesku" Tesse Afshar koji donosi nezaboravnu ljubavnu priču, koja je istovremeno i priča o grijehu i oprostu, vjeri i ljubavi, ali i izvanrednim obratima koji pokazuju kako su čuda u životu doista moguća.

Na šestom je mjestu roman o sv. Josipu "Snaga ljubavi" Jana Dobraczynskoga.  Prateći život, nutarnje i vanjske kušnje ovoga omiljenog sveca brojnih kršćanskih naraštaja roman "Snaga ljubavi" usporedo opisuje političke, društvene i religijske okolnosti Palestine toga vremena, neodoljivo uvlačeći u svoju pripovijest misao i srce svakoga čitatelja.

Slijedi ga knjiga kateheza pape Franje "Obitelj je dragocjeno blago" u kojoj progovara o temama poput uloge očeva u obitelji, o majkama, braći i sestrama, o važnosti baka i djedova, o bolesti u obitelji, o nestašici novca, međusobnomu nerazumijevanju, bolesti djece, o smrti u obitelji, o važnosti molitve, svjedočenju vjere, o crkvenom i društvenom pozivu bračnih parova, o zaručništvu, kao i o vrlo aktualnim pitanjima rastave i izazova roditeljstva u modernome društvu.

Na osmom mjestu nalazi se knjiga "Misli u samoći" Thomasa Mertona, jednoga od najpoznatijih duhovnih velikana 20. stoljeća koja već desetljećima osvaja srca čitatelja diljem svijeta, a o čemu svjedoči i izvrstan prijem kod hrvatske publike.

Slijedi knjiga "Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" Christophera Kaczora koja odvaja činjenice od zabluda, a u kojoj autor bez zaobilaženja negativnosti i bez opravdavanja onoga što je loše na snažan i lucidan način pojašnjava službeni crkveni nauk i iznosi argumente o katoličkoj vjeri i praksi jasno pokazujući kako se negativan stav prema Crkvi temelji na nesporazumima i dezinformacijama.

Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u lipnju smjestila se knjiga "Dokazi nadnaravnoga", dvojca Górny i Rosikoń, autora svjetske uspješnice "Svjedoci otajstva", koji vode na putovanje koje istražuje nadnaravne fenomene i čuda poput čudesnih ozdravljenja, fenomena stigmi, neraspadnutih tijela svetaca, slike Gospe Guadalupske, čudesnih uslišanja molitava, euharistijskih čuda i života bez jela i pića.  Sve knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

 

Označeno u