Predstavljena dva nova sveska Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 15. rujna predstavljena su dva nova sveska iz niza "Razgovarati s Bogom" Francisca Fernandez-Carvajala, a knjige su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Jednostavne i poticajne meditacije za svaki dan objavljene u nizu knjiga pod zajedničkim nazivom "Razgovarati s Bogom" postale su međunarodni bestseler objavljen u preko 600.000 primjeraka, a i prvih šest svezaka objavljenih na hrvatskom jeziku od strane izdavačke kuće Verbum iznimno je dobro prihvaćeno. Sada svima onima koji žele obogatiti svoj duhovni život bivaju dostupna i upravo objavljena dva nova sveska meditacija koji sadrže razmatranja za liturgijsko Vrijeme kroz godinu od 13. do 29. tjedna liturgijske godine.

Poticajne meditacije sabrane u knjizi prate misna biblijska čitanja i omogućuju čitatelju da svakodnevno zastane nad meditativnim tekstom i Božjom riječju, obogaćujući se duhovnim sadržajem koji ona pruža.

Jasnoćom i pristupačnim jezikom te doticanjem tema svakodnevnog života knjiga Razgovarati s Bogom namijenjena je svim kršćanima, prateći njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji su uključeni u aktivnosti ovoga svijeta. U vremenu kada se živi ubrzanim ritmom, u vrevi svijeta, ove meditacije omogućavaju prijeko potrebne trenutke sabranosti kojima se zadobiva nutarnji mir i ravnoteža.

Posebna vrijednost ovih meditacija, osim utemeljenosti na Sv. pismu i životne praktičnost, jest i to što je autor meditacija Francisco Fernández-Carvajal u njima sabrao blago kršćanske duhovnosti na jednom mjestu tako da one obiluju poticajnim mislima iz kršćanske predaje, iz djela crkvenih otaca, duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca, sv. Ivana Pavla II. itd.

Novoobjavljeni svesci niza Razgovarati s Bogom dostupni su u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njima saznati na linkovima ovdje: VII. svezak i VIII. svezak.

Označeno u