Predstavljeni novi naslovi u biblioteci Hosana

Izdavački niz HOSANA, koji donosi popularne knjižice molitava i pobožnosti za najširu publiku a koje su postale omiljene čitateljima svih generacija, sada je bogatiji za šest novih izdanja.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 9. lipnja predstavljeno je šest novih naslova u biblioteci Hosana, a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.
Prva dva novoobjavljena naslova posvećena su uzorima Crkve u Hrvata bl. Ivanu Merzu te časnom slugi Petru Barbariću.

Pobožnost blaženomu Ivanu Merzu tako donosi devetnicu, trodnevnicu, litanije i molitve ovom hrvatskome blaženiku, koji je svojim životom i duhovnom baštinim tisućama mladih postao uzor života i djelovanja. Knjižica je objavljena u suradnji s Postulaturom za kanonizaciju blaženoga Ivana Merza i bit će vrijedna pomoć u procesu kanonizacije, širenju pobožnosti, a osobito vjernicima u molitvi za zagovor.

Pobožnost časnomu sluzi Božjemu Petru Barbariću u prvi plan stavlja mladića sveta života kojemu se već više od jednoga stoljeća mnogi Hrvati utječu za zagovor. I ova je knjižica objavljena u suradnji s Vicepostulaturom za njegovo proglašenje blaženim te donosi dvije devetnice koje su mnogima isprosile razne milosti, kao i misli ovog duhovnog velikana. Koliko je Petar Barbarić postao siguran zagovornik u svim nevoljama i poteškoćama pokazuju i svjedočanstva ljudi koji su u svojim životima doživjeli njegov moćni zagovor i pomoć, a čine sastavni dio ove knjižice koja će biti velika pomoć vjernicima u njihovim molbama i potrebama. 

Niz Hosana je bogatiji i za Pobožnost Bogu Ocu koja svojim devetnicama, krunicom, litanijama i molitvama želi pomoći u otkrivanju Boga Oca, dobroga i milosrdnoga Oca koji nas ljubi i koji želi da uđemo i širimo njegovu slavu.

Mnogima koji se nalaze u različitim poteškoćama od pomoći mogu posebice biti knjižice koje donose pobožnosti sv. Ani, sv. Dimfni te sv. Pelegrinu, koji su poznati kao zagovornici u različitim potrebama duše i tijela.

Pobožnost sv. Ani knjižica je molitava Isusovoj baki, majki Blažene Djevice Marije, zaštitnici svih majki, suprugâ, trudnicâ, rodiljâ te zagovornici svih bračnih parova koji se bore s neplodnošću i obiteljskim poteškoćama. Marijina majka i Isusova baka, sveta Ana, postala je sigurno utočište svim majkama i suprugama, a njezina su svetišta, crkve i kapele po cijelomu svijetu. Ovdje sabrane devetnice, litanije, krunica i različite molitve za supruga, suprugu, milosti u braku, plodnost, sretnu trudnoću i porod te druge potrebe bit će dragocjena pomoć vjernicima u različitim potrebama, duhovnomu rastu i obiteljskomu skladnu životu.

Pobožnost sv. Dimfni donosi prikladne i provjerene devetnice, litanije, krunicu i molitve sv. Dimfni koju se posebno časti i moli za zagovor još od 7. stoljeća. Sveta Dimfna zaštitnica je onih koji pate od duhovnih, duševnih, emocionalnih, mentalnih i neuroloških oboljenja i poremećaja te je zaštitnica obiteljskoga sklada, kao i psihologa, psihijatara i neurologa.. Sveta je Dimfna kršćanska svetica, kći keltskoga kralja i majke kršćanke, koja je živjela u 7. stoljeću, a zbog ustrajne vjernosti Kristu i svjedočanstva kršćanskoga života umrla je mučeničkom smrću.

Osim sv. Ani i sv. Dimfni u osobitim poteškoćama vjernici se utječu i svetome Pelegrinu, svećeniku i redovniku servitu, moćnome zaštitniku osoba oboljelih od raka, kožnih bolesti, infekcija, gangrene, AIDS-a i drugih teških bolesti. Mole mu se i u zagovor utječu u Europi već od 14. stoljeća, a kasnije se pobožnost sv. Pelegrinu proširila po cijelomu svijetu. Stoga Pobožnost sv. Pelegrinu donosi kratak životopis te devetnice, krunicu, himan i litanije koje će biti prikladna pomoć u traženju pomoći i zaštite od ovoga moćnog i velikog sveca, posebno od teških i neugodnih bolesti.

Sve knjižice izdavačkog niza Hosana praktičnog su manjeg formata, tiskane u koloru na kvalitetnom papiru i lijepo grafički opremljene, a njihovoj popularnosti zasigurno će pridonijeti i pristupačne cijene od 9 kn i 12 kn. Dostupne su u knjižarama Verbum, a na kućnu adresu moguće ih je naručiti preko web knjižare www.verbum.hr.

Više informacija o svim knjižicama može saznati na linku ovdje.

Označeno u