Prekinuta šutnja: U rujnu se objavljuje knjiga "Posljednji razgovori" Benedikta XVI.

Nakladna kuća Verbum zajedno s nekolicinom drugih svjetskih izdavača u rujnu će objaviti knjigu "Posljednji razgovori" pape emeritusa Benedikta XVI.

Papa Benedikt ostat će upamćen kao prvi papa našega doba koji se odrekao svoje službe, posvetivši se životu molitve i razmišljanja, "skriven od svijeta" u samostanu u vatikanskim vrtovima. Stoga je veliku pozornost svjetske javnosti izazvala vijest da će se 9. rujna 2016. pojaviti nova knjiga razgovora Benedikta XVI. koje je s njim vodio njegov dugogodišnji sugovornik novinar Peter Seewald.

U knjizi naslovljenoj "Posljednji razgovori", koju su mnogi već proglasili duhovnom oporukom Benedikta XVI., prvi put u dvije tisuće godina dugoj povijesti kršćanstva jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života.

U prisnim i dirljivim razgovorima s Peterom Seewaldom Papa emeritus prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., sudjelovanju na Vatikanskom saboru i o izboru za papu, kao i o najkontroverznijim elementima svojega pontifikata: o nastojanjima da počisti "prljavštinu u Crkvi" (skandalu pedofilije među svećenicima, gej lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svojemu nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd.

Prava za hrvatsko izdanje knjige "Posljednji razgovori" povjerena su nakladničkoj kući Verbum koja je već pripremila prijevod knjige tako da će njemačko, talijansko i hrvatsko izdanje biti objavljeni istodobno 9. rujna, dok je englesko izdanje najavljeno za studeni.

Za knjigu vlada veliki interes čitatelja tako da je ona već i prije objavljivanja među najtraženijim knjigama na Amazonu. I hrvatsko izdanje dostupno je za prednarudžbe na web knjižari Verbum.hr., a više informacija o hrvatskom izdanju moguće je saznati na linku ovdje.

Napomena: Ukoliko želite izjavu urednika za Vaš medij o ovom izdavačkom poduhvatu i dodatne informacije o sadržaju same knjige možete nam se obratiti telefonom na broj 021/340 260 ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

posljednji-razgovori.jpg

Označeno u