Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u kolovozu

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u kolovozu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu smjestio se roman za koji je i sam papa Franjo rekao "gotovo kao da je proročanstvo" – "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, koji na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini.

Na drugom mjestu nalazi se knjiga pape Franje "Božje je ime Milosrđe". U središtu je tema koja mu je najviše na srcu – milosrđ­e – oduvijek glavni temelj njegova svjedočenja, a sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša – unutar i izvan Crkve – koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane.

Na trećem je mjestu knjiga "Razgovor o nadi" kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere i jednog od najistaknutijih teologa današnjice, u kojoj otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, svećeničkomu celibatu, odnosu prema homoseksualcima, ulozi Crkve u društvu itd.

Na četvrtom mjestu smjestila se knjiga o. Jacquesa Philippea "Istinsko milosrđe"  u kojoj autor svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i  povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac.

Na petom je mjestu novo izdanje iz serije Youcat – knjiga  "Docat" koja želi pomoći mladim vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve. Temelji se na Kompendiju socijalnoga nauka Crkve, KKC, YOUCAT-u kao i službenim socijalnim dokumentima Crkve, a ovo interaktivno izdanje bit će zanimljivo svima.

Slijedi novi, sedmi svezak meditacija za svaki dan Francisca Fernandez-Carvajala "Razgovarati s Bogom", a meditacije prate vrijeme kroz godinu od XIX. do XXIII. tjedna.

Na sedmom je mjestu knjiga "Anđeli i demoni" nastala kao odgovor na stvarnih i aktualnih 100 pitanja mnogih ljudi o duhovnim bićima, anđelima i demonima upućenih poznatome autoru i profesoru filozofije Peteru Kreeftu, koji na dubok i prepoznatljivo lucidan te ponekad humorističan način daje izravne i jasne odgovore na pitanja o duhovnim bićima.

Slijede romani Tesse Afshar "Biser u pijesku" i "Polje milosti", a na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu smjestila se knjiga "Dokazi nadnaravnoga" Grzegorza Górnyja i Janusza Rosikońa autora svjetske uspješnice "Svjedoci otajstva", koji vode na putovanje koje istražuje nadnaravne fenomene i čuda poput čudesnih ozdravljenja, fenomena stigmi, neraspadnutih tijela svetaca, slike Gospe Guadalupske, čudesnih uslišanja molitava, euharistijskih čuda i života bez jela i pića. 

Sve knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Označeno u