Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u listopadu,2016.

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u listopadu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. 

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u listopadu smjestila se knjiga razgovora pape emeritusa Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom "Posljednji razgovori". Zahvaljujući njoj čitatelji imaju prigodu još jednom se obogatiti dubokim i jednostavnim mislima i duhovnim porukama ovoga iznimna čovjeka čiji su sjajni um i ponizno srce zadivili svijet.

Na drugom mjestu nalazi se dugo očekivana knjiga Thomasa Mertona "Gora sa sedam krugova", jedna od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom. Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, knjiga opisuje kako se dogodilo da je mlad, briljantan čovjek, prepun strasti, želje za svjetovnim užitcima i težnje k uspjehu, napustio obećavajuću literarnu karijeru i započeo traganje za duhovnošću koje ga je dovelo do vjere i krštenja u Katoličkoj Crkvi, a potom i do ulaska u strogi trapistički red.

Na trećem je mjestu knjiga "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini, a za knjigu vlada veliki interes čitatelja tijekom cijele godine.

Na četvrtom je mjestu knjiga pape Franje "Božje je ime Milosrđe", jedna od najčitanijih knjiga ove godine u Hrvatskoj, a na petom "Istinsko milosrđe" Jacquesa Philippea. Slijedi ih nova knjiga "Umijeće življenja" u kojoj poznati duhovni autor o. Marko Ivan Rupnik otkriva da je moguće živjeti drugačije nego što to diktiraju najnovije reklame, živjeti duhovno tako da ono što nosimo u srcu otkrivamo u svakodnevnom životu.

Na sedmom je mjestu klasik "Nasljeduj Krista" Tome Kempenca, a na osmom "Misli, anegdote, molitve" Majke Terezije.

Na devetom mjestu smjestila se knjiga razgovora pape Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom "Svjetlo svijeta", a na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u listopadu smjestio se osmi svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom". Francisco Fernández-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi. Ovaj je niz zbirka razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca.

Sve knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Označeno u