Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u prvoj polovini kolovoza

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u prvoj polovini kolovoza donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u prvoj polovini kolovoza smjestio se roman za koji ne jenjava interes čitatelja – "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini.

Na drugom mjestu nalazi se "Vodič u poteškoćama", u kojem poznati duhovnik i psiholog Benedict J. Groeschel uči kako svoje životne poteškoće te osobne nesavršenosti i mane iskoristiti za duhovni rast.

Slijedi nova knjiga o. Jacquesa Philippea "Istinsko milosrđe"  u kojoj autor svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i  povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac.

Na četvrtom mjestu smjestio se novi, sedmi svezak meditacija za svaki dan Francisca Fernandez-Carvajala "Razgovarati s Bogom", a meditacije prate vrijeme kroz godinu od XIX. do XXIII. tjedna. Na petom je mjestu novo izdanje iz serije Youcat – knjiga  "Docat" koji želi pomoći mladim  vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve. Temelji se na Kompendiju socijalnoga nauka Crkve, KKC, YOUCAT-u kao i službenim socijalnim dokumentima Crkve. Napisan je u suradnji s brojnim stručnjacima, crkvenim pastirima te samim mladima, a donosi i predgovor pape Franje s poticajnim porukama.

Slijedi ga "Razgovor o nadi" predstojnika Kongregacije za nauk vjere Gerharda Ludwiga Müllera s novinarom Carlosom Granadosom, u kojoj kardinal Müller otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, svećeničkomu celibatu, odnosu prema homoseksualcima, ulozi Crkve u društvu itd.

Na sedmom je mjestu knjiga "Anđeli i demoni" nastala kao odgovor na stvarnih i aktualnih 100 pitanja mnogih ljudi o duhovnim bićima, anđelima i demonima upućenih poznatome autoru i profesoru filozofije Peteru Kreeftu, koji na dubok i prepoznatljivo lucidan te ponekad humorističan način daje izravne i jasne odgovore na pitanja kao što su: Što zapravo možemo znati i što stvarno znamo o tim misterioznim nevidljivim bićima?, Postoje li dobri i loši anđeli?, Jesu li sva duhovna bića dobra prema čovjeku?, Kako ih razlikovati? Itd.

Na osmom mjestu smjestio se hit-roman "Biser u pijesku" Tesse Afshar, čiji je i novi roman "Polje milosti", utemeljen na biblijskoj priči o Ruti, na desetom mjestu top ljestvice. Na devetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u prvoj polovini kolovoza nalazi se knjiga "Dokazi nadnaravnoga" Grzegorza Górnyja i Janusza Rosikońa autora svjetske uspješnice "Svjedoci otajstva", koji vode na putovanje koje istražuje nadnaravne fenomene i čuda poput čudesnih ozdravljenja, fenomena stigmi, neraspadnutih tijela svetaca, slike Gospe Guadalupske, čudesnih uslišanja molitava, euharistijskih čuda i života bez jela i pića.  Sve knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

 

Označeno u