Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu, 2016.

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama

Verbum u rujnu donosi deset zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u rujnu smjestila se knjiga razgovora pape emeritusa Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom "Posljednji razgovori". U ovoj  jedinstvenoj knjizi papa Benedikt prekida šutnju: u povjerljivu razgovoru sa svojim dugogodišnjim sugovornikom Peterom Seewaldom prvi put u povijesti jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života, a zahvaljujući njoj čitatelji imaju prigodu još jednom se obogatiti dubokim i jednostavnim mislima i duhovnim porukama ovoga iznimna čovjeka čiji su sjajni um i ponizno srce  zadivili svijet.

Na drugom mjestu nalazi se knjiga pape Franje "Božje je ime Milosrđe", a sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša – unutar i izvan Crkve – koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Rujan je bio u znaku Majke Terezije koja je 4. rujna kanonizirana, a u Verbumovim knjižarama to je na osobit način obilježeno akcijom na probrane duhovne bisere koji su dio velikoga duhovnog bogatstva koje nam je Majka Terezija ostavila u naslijeđe, što su prepoznali čitatelji, a o čemu svjedoči i top ljestvica najtraženijih knjiga u rujnu.

Na trećem mjestu smjestilo se jedno od najpopularnijih Verbumovih izdanja "Misli, anegdote, molitve" Majke Terezije, a na četvrtom knjiga o. Lea Maasburga "Majka Terezija - Osobni portret" u kojoj donosi pedeset zadivljujućih priča o Majci Tereziji koje otkrivaju duhovitu, nadarenu, mudru i zadivljujuću ženu koja ima poruku istinske nade za naše doba.

Na petom mjestu smjestila se knjiga duhovnih zapisa Majke Terezije, osobito prihvaćena među čitateljima jer otkriva njenu nutrinu "Gdje je ljubav, ondje je i Bog", a na šestom mjestu je novi, osmi svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom" za vrijeme kroz godinu, i to od 24. do 29. tjedna.

Na sedmom je mjestu knjiga jednog od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacquesa Philippea "Istinsko milosrđe" u kojoj autor svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i  povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac.

Slijedi svojevrsna duhovna autobiografija Majke Terezije "Dođi, budi Moje svjetlo" koja donosi izvatke iz njenoga duhovnoga dnevnika.

Na devetom mjestu smjestila se "Youcat Biblija za mlade", a na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u rujnu smjestila se knjiga "Razgovor o nadi" kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere i jednog od najistaknutijih teologa današnjice, u kojoj otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima.

Sve knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Označeno u