Verbum četrnaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

Od 14. do 18. listopada održava se 67. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, a i ove godine očekuje se velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost, ali i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, i brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima nakladne kuće Verbum. Verbum, koji na sajmu nastupa od 2002. godine, uz bogat izlog od pedesetak objavljenih naslova godišnje, ove godine inozemnim nakladničkim kućama predstavlja dva naslova nadahnuta porukama pape Franje koji su polučili uspjeh kod domaće publike i već doživjela više inozemnih izdanja.

Sajam će do 18. listopada posjetiti oko 300.000 posjetitelja, a bogat program obilježit će niz događanja – predstavljanja knjiga, nastupa autora, izdavača, nakladnika, knjižara, novinara kao i čitatelja i ljubitelja dobre knjige iz cijeloga svijeta, zbog čega će Frankfurt postati središte svijeta knjige i njenih ljubitelja.