Verbum je istodobno sa svjetskom premijerom na Svjetskom danu mladih objavio DOCAT - posebnu knjigu za mlade s preporukom i predgovorom pape Franje

U utorak 26. srpnja 2016., tijekom Svjetskog dana mladih u Krakovu, održana je svjetska premijera i predstavljanje dugo očekivanoga novog izdanja

u seriji YOUCAT.  Riječ je o knjizi DOCAT – Što činiti?, priručniku koji želi pomoći mladim vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve. Na ovoj svjetskoj premijeri priručnik je predstavio kardinal Luis Antonio Tagle, a zajedno s brojnim drugim jezicima predstavljeno je i hrvatsko izdanje DOCAT-a u izdanju nakladničke kuće Verbum.

Sadržaj DOCAT-a izložen je u atraktivnoj formi pitanja i odgovora, tipičnoj za popularni YOUCAT Katekizam za mlade. DOCAT postavlja sva važna aktualna društvena pitanja kao što su ono o siromaštvu i bogatstvu, terorizmu, migrantima, (ne)zaposlenosti, ekonomiji, politici, tehnologiji, ekologiji, pobačaju itd., te potiče raspravu i dijalog.

DOCAT je obogaćen i mnogim poticajnim mislima duhovnih velikana i vođa kao što su Ivan Pavao II., Majka Terezija, papa Franjo, Benedikt XVI. itd., a dio sadržaja čine i izvatci iz papinskih tekstova o dostojanstvu ljudske osobe, općem dobru, solidarnosti itd.

S ekskluzivnim predgovorom i preporukom pape Franje, ovo izdanje s već poznatom youcatovskom atraktivnom grafičkom pripremom, predivnim fotografijama mladih iz cijeloga svijeta ali i iz Hrvatske, doista predstavlja neizostavno štivo za svakoga mladog čovjeka koji propituje vlastiti svjetonazor i želi bolje upoznati njegove osnove te znati kako ga može živjeti u današnjemu vremenu i kulturi. DOCAT će pomoći svima mladima u njihovu nastojanju da izgrade "civilizaciju ljubavi" (Ivan Pavao II.).

Ova jedinstvena knjiga za mlade i sve one koji žele bolje upoznati socijalni nauk Crkve dostupna je  u svim knjižarama Verbum kao i na web knjižari Verbum na linku ovdje.

Označeno u