Don Filip Pavlović: Vjerujem

Vjerujem...

Vjerujem u Tebe, Bože, ne zato što to svi drugi čine, nego zato što sam doživio da si živo prisutan u mome životu, da si Ti razlog zbog kojega ja jesam i da si uvijek sa mnom.
Vjerujem u Tebe, ne zato što si me lišio patnje, nego zato što si se nedužan predao na bolne ruke križa i podnio za mene muku i smrt, te tako dao smisao i mojoj patnji i mome umiranju.
Vjerujem u Tebe, ne zato što si me stvorio i dao mi postojanje, nego zato što me nisi htio dovršiti bez moje suradnje i stvorio si me slobodna iz ljubavi, da u slobodi uzvratim na Tvoju ljubav svojom ljubavlju, da u njoj rastem do punine.
Vjerujem u Tebe, ne zato što sam se shrvan i s pokajanjem vraćao Tebi kada bih pao, nego zato što si Ti mene prvi tražio i uvijek iznova mi hrlio ususret i podizao me.
Vjerujem u Tebe, ne zato što si uslišio svaku moju molitvu, nego zato što je svaki dobar dar koji sam primio bio iz Tvoje ruke.
Vjerujem u Tebe, ne zato što si mi dao ljude koji me vole, nego zato što me šalješ i među one koji me ne vole i mrze da i njih ljubim, da i njima govorim o Tebi.
Vjerujem u Tebe, ne zato što ću mnogo imati, nego zato što uz Tebe shvaćam kolike su mi stvari koje već imam bespotrebne.
Vjerujem u Tebe, ne zato što si Svemogući, Sveznajući, Neizmjerni Bog, nego zato što si mi uvijek blizu i što mi duša na svom putu samo na Tvom dlanu nalazi počinak, utjehu i mir i jer samo Tvoja Istina i Tvoja Riječ čini da moje srce zatreperi i moja duša zasja dirnuta Duhom Tvoje Ljubavi.

Više meditacija potražite OVDJE