Još jedan dan...ustajem sa pitanjem gdje ću Te Bože sresti danas

Još jedan dan...ustajem sa pitanjem gdje ću Te Bože sresti danas.

Sve moje svakodnevne rutine i relacije ne obećavaju mnogo. Išćekujem mnogo ljudi, ali nesretnih, povrijeđenih,očajnih...puno razgovora ali ispraznih, toliko mogućnosti ali neiskorištenih i nažalost podosta onih koji vjeru nose ali radost gube, kao i one koji se osmjesima razbacuju ali uglavnom duhovno gladuju.

Pri većini susreta u kojima ću te ljude priupitati kako su danas, neki će reći "odlično" dok drugi "jako loše" , a ja ću nastojati suptilno otkopati istinu, nježno zagrebati ispod sjaja ili hrđe njihove vanjštine i kao uvijek otkriti zapušteno dijete koje plače i vapi za oslobođenjem. Oni neznaju tko je njihov Spasitelj !!! Njihov Izbavitelj!!! Bože moj, gdje ću te sresti danas, kad toliko mojih dragih ljudi tonu u moru ispraznih želja i mogućnosti, toliko njih tone u crnilu svojih misli i nadanja, prolazeći svojim životom preko vlastitih grobova u kojima su zakopali radost, nadu,...i Boga.

Gdje ću Te sresti kada tek šačica svoje životne trke trči vjerom a pobjeđuju milošću, dok većina oko njih misli da je časnije varati nego pasti, da su suze sramota, da slave nema u porazu i očaja u uspjehu...da je sva njihova snaga i moć slijediti gomilu. Bože moj, gdje ću Te sresti u toj zbitoj pustinji depresivnih lica i očajničkih poteza te gomile u potrazi za vremenitim i prolaznim, gdje ću Te sresti među nesretnom i obezvrijeđenom masom divnih duša koje je nepravda dugo gazila i na njima svoje snove sagradila. Bože moj, daj mi čvrstu volju da im mogu poći i pronaći Tebe, u toj svoj tuzi.

Daj mi snage da ih mogu tješiti, reći im za nadu da će i ta žalost jednom proći, reći im da zvijezde mogu zasjati samo u noći. Ako te već nemogu naći, šaljem Te svima koji Te nemaju, šaljem Te danas i svakoga dana, šaljem svima kao molitvu na kraju ovoga dana. "-A kada dođe noć i pogled unatrag pokaže da je sve bilo tek krpanje i da je mnogo toga ostalo neučinjeno, kad se zbog nečega javi stid i kajanje:tada sve uzeti takvo kakvo jest, staviti to u Božje ruke i prepustiti njemu. Tako će biti moguće počinuti u njemu, doista počinuti i novi dan započeti kao novi život."-(Edit Stein)

Označeno u