Obećanje Presvete Djevice sv. Brigiti za pjevanje himne "ZDRAVO ZVIJEZDO MORA"

Za vrijeme jedne pobune u Rimu mnoštvo je nagrnulo pred kuću gdje je stanovala sv. Brigita. Njihov je kolovođa govorio da je treba živu spaliti.

Brigita je zatražila savjet od Gospodina da li se mora pokoriti ili udaljiti za neko vrijeme. Isus nije tražio od nje toga poniženja. Rekao joj je: "Ostani ovdje! Nije važno što oni snuju o Tvojoj smrti! Moja će moć zauzdati zlobu tvojih neprijatelja.

Ako su mene moji neprijatelji raspeli, to je bilo zato jer sam to dopustio." Presveta Djevica je dodala: "Svi pjevajte svaki dan "Zdravo Zvijezdo mora" i ja ću vas čuvati od svake pogibelji." ZDRAVO ZVIJEZDO MORA Zdravo, Zvijezdo mora, Majko Božja nježna, Vazda djevičanska, Dveri rajska zdravo!

Ti, što začu pozdrav S usta Gabrijela, Mirom nas ukrijepi, Mjenjaj ime Evi! S krivca lance skini, Slijepu daj da vidi, Tjeraj naše jade, Sve isprosi dare! Majkom se pokaži, Molbe nam prikaži Onom, rad nas što je Posto Dijete Tvoje. Djevo osobita, Smjerna ko nijedna Grijehu Ti nas otmi, Smjerne, čiste tvori! Daj nam sveto živjet, Sigurno putovat, Uz Isusa vijekom Radovat se s Tobom! Slava Bogu Ocu, Višnjem Kristu dika Ko i Duhu Svetom, Isti poklon trima!