Presvetom Oltarskom Sakramentu

Klanjam Ti se, Gospodine i Stvoritelju, sakrivenom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Klanjam Ti se zbog svih djela Tvojih ruku, u kojima otkrivam toliko mudrosti, dobrote i milosrđa.

Rasuo si, Gospodine, po svoj zemlji toliko ljepote koja mi govori o Tvojoj ljepoti, iako je sva ona tek samo blijedi odraz Tvoje nepojmljive ljepote. Iako si nam sakrio samoga sebe i svoju ljepotu, moje oko prosvjetljeno vjerom, dopire do Tebe, a moja duše prepoznaje svoga Stvoritelja, svoje najveće Dobro, a moje srce u potpunosti uranja u molitvu klanjanja.

Moj Gospodine i Stvoritelju, Tvoja me dobrota ohrabruje da Ti se obratim. Tvoje milosrđe premošćuje ponor koji dijeli Stvoritelja od stvorenja. Razgovarati s Tobom, užitak je mome srcu. U Tebi nalazim sve što bi moje srce moglo poželjeti. Ovdje Tvoje svjetlo rasvjetljuje moj razum i osposobljava ga da Te još više i dublje spozna. Ovdje se rijeke Tvoje milosti izlijevaju na moje srce. Ovdje moja duša crpi život vječni.

Gospodine i Stvoritelju moj, osim ovih dogovora, Ti mi daruješ sama sebe i još se više sjedinjuješ sa svojim bijednim stvorenmjem. Ovdje se i bez riječi, razumiju naša srca. Ovdje nitko ne može prekinuti naš razgovor. Isuse, ovo o čem Ti govorim naša je tajna koju stvorenja neće saznati... To su tajna opraštanja poznata samo Isusu i meni; to je tajna Njegova milosrđa koje obuhvaća svaku pojedinu dušu. Ja Ti se klanjam, Gospodine i Stvoritelju, svim svojim srcem i cijelom svojom dušom zbog te Tvoje neshvatljive dobrote. Iako je moje štovanje tako slabo, bijedno i nedostatno, ja sam mirna jer znam da ćeš Ti u njemu prepoznati iskrenost.