8. Internacionalni susret Udruge 'MISSION For the Love of God Worldwide' Međugorje

U Međugorju se ovih dana (20. – 26. 9.2023.) održava 8. Internacionalni susret Udruge „MISSION For the Love of God Worldwide“. 

Grupu čini šezdesetak hodočasnika iz različitih zemalja u kojima djeluje Udruga: Costarika, Cuba, Indija, Engleska, Venezuela, Africa, Haiti, Nikaragua, Florida (USA), Meksiko, Panama, Peru, Njemačka… koji su zapravo koodinatori Udruge u tim zemljama i Savez udruge od pet članova.

Došli su u Međugorje jer je njihov osnivač John Rick Miller u Međugorju doživio svoje veliko obraćenje i zbog toga oni žele hodati njegovim stopama.

'MISSION For the Love of God Worldwide' je privatna udruga vjernika prema dekretu Katoličke Crkve, sastavljena od predanih laika i posvećenih osoba, koji potaknuti trenutnim stanjem u svijetu promiču svijest i priznanje našeg dostojanstva djece Božje i tako žele pomoći prekinuti šutnju, apatiju i sebičnost koje vladaju suvremenim svijetom.

Osnivač ove udruge vjernika je amerikanac John Rick Miller čije se obraćenje 1988. godine dogodilo u Međugorju nakon trinaestosatne životne ispovijedi (osam sati prvog dana i pet sati drugog dana). Bio je biznismen, vrlo uspješan i bogat, ali kada je Gospa dotakla njegovo srce, on se potpuno promijenio i na kraju je svoj život posvetio promicanju Božjeg autoriteta na zemlji. Imao je karizmu govoriti svjetskim liderima, ljudima na vlasti u svijetu i u crkvi, uvjeravajući ih u važnost osobnog i nacionalnog posvećenja života Prečistom srcu BDM.

2009. godine utemeljio je “Mission For the Love of God Worldwide” kao poziv svim ljudima da shvate da Bog postoji i da nas voli te da mu se u svemu moramo vratiti. Danas ova udruga postoji u više zemalja.

U prosincu 2012. godine dijagnosticiran mu je rak jednjaka. Dobio je 2014.različita priznanja za svoj rad od crkvenih i civilnih vlasti, posebno iz Meksika i Kolumbije. John Rick Miller je konačno pozvan u Očevu kuću 30. svibnja 2015. i njegovi posmrtni ostaci počivaju u crkvi Gospe od Guadalupe u Doralu, Florida (USA). Od tada udrugu vodi Savjet od pet ljudi.

Hodočasnici imaju program koji uključuje posjetu međugorskim molitvenim mjestima, konferenciju sa mons. Aldom Cavalliem, posjetu Tihaljini i Humcu, uz svoje interne konferencije i susrete.

„Mi znamo u kakvim vremenima živimo i što nas vrlo brzo očekuje. Zbog toga smo došli da ponovno posvetimo i položimo naše živote Kraljici Mira i da joj kažemo: 'Mama, mi smo tvoji, ti nas uzmi i vodi nas, daj nam sve ono što nam treba, svu snagu, sve milosti kako bi mogli nastaviti biti tvoji vojnici' – jer je to tako važno. Mnogi od nas se bore za Božje ciljeve već puno godina i neki su već umorni, križevi nas pritišću, ali želimo ići dalje, zato smo došli kako bi joj sve predali i kako bi dobili snagu za povratak našim kućama da možemo nastaviti našu misiju.“ – kazala je portal medjugorje-info.com jedna od članica Savjeta Udruge, gospođa Ana di Chito iz Floride (USA).

Paula Tomić /medjugorje-info.com
Više o Udruzi možete naći na njihovoj web stranici: http://www.fortheloveofgodworldwide.org/

Označeno u