Aktivnosti Frame Međugorje

U Međugorju već 20 godina djeluje Franjevačka mladež-Frama.

Aktivnosti i djelovanje međugorske Frame su u programu radiopostaje „Mir”  Međugorje predstavile framašice Zdravka Šego, Antonija Sivrić i Marija Vasilj. Predsjednica međugorske Frame Zdravka kazala je da Frama broji oko 130 članova, a u nedjelju 1. veljače imali su obred primanja i obećanja: „Na ovim primanjima i obećanjima nisu bili svi prisutni, nisu svi bili spremni.  105 framaša je pristupilo obećanjima i primanjima. Naša Frama djeluje kroz sljedeće sekcije: stvaralačku, glazbenu, čitalačku, medijsku, multimedijsku… Sudjelovali smo u raznim humanitarnim akcijama.

Naša glazbena sekcija često pjeva na misama u crkvi, a pozivani smo i u druge župe da pjevamo na primanjima i obećanjima. I naša stvaralačka sekcija djeluje aktivno, ponajprije u humanitarnom radu ovdje u župi”. Marija i Antonija su  u nedjelju dale svoja prva obećanja. Marija, voditeljica stvaralačke sekcije kaže da je to za nju jedan novi početak: „Pozvani smo nasljedovati sv. Franju,  a to je velik izazov, jer znamo kakav je on čovjek bio. Bio je drugačiji od drugih, i na svoj je način sve proživljavao. Mi smo danas pozvani svjedočiti njega, gdje god se pojavimo, u školi, u crkvi... Svjedočiti i  živjeti kao što je on živio. 

To je novi i veliki izazov za nas”. Antonija ističe da je veliki blagoslov biti u Frami: „U nedjelju sam dala prvo obećanje. Neopisiv je doživljaj kad stanemo pred  oltar i dajemo obećanje Bogu da ćemo slijediti njegov i sv. Franje put, da ćemo širiti Evanđelje i biti primjer drugima”. Marija je predstavila i stvaralačku sekciju koja se sastoji od 30-ak aktivnih članova, a drugi se povremeno priključuju: „Odaziv je velik, i svi su zainteresirani, vide ono što su radili svojim rukama, i ponosni su. Za Advent smo radili adventske vijence i čestitke. Prihod je išao u dobrotvorne svrhe. Za obred primanja i obećanja smo bili jako zauzeti, radili smo darove za druge Frame te pozivnice.” , kazala je Marija, a Zdravka dodaje da je u planu duhovna obnova za međugorsku Framu, a nakon toga organiziranje i škole za animatore.