APELIRAMO! Neka Međugorje bude čisto

Prije manje od godinu danu dana pisali smo o ilegalnoj prodaji raznog sadržaja koji se nudio hodočasnicima u podnožju Brda ukazanja, sada bi htjeli opet skrenuti pažnju, ovaj put na nezamislive prizore većih količina smeća koje smo ovih dana zatekli, a koji će s porastom broja hodočasnika očito biti svakodnevni ako ne podignemo svijest o čistoći i  dostojanstvu ovog mjesta.

Većina pridaje posebnu pozornost uređenju i očuvanju okoliša, no vrlo često se događa da neodgovorni pojedinci upravo u prirodu, uz hodočasničke staze, na livade i u šumu, bacaju svakojaki otpad što možete i vidjeti u priloženim fotografijama.

Napominjemo da s Brda ukazanja i brda Križevac nema organiziranog odvoza otpada te da je dužnost svakog hodočasnika ili posjetitelja svoje smeće ponijeti sa sobom te ga odložiti u kantu za komunalni otpad koje se nalazi podno brda. Apeliramo na odgovorno ponašanje te da njime širimo svijest o vlastitoj odgovornosti prema sebi kao i na samu prirodu ovog mjesta kojeg je Gospa odabrala za svoj dolazak. Održavajmo ga čistim a samim time i dostojnim Njenog dolaska ovdje jer ovakvi prizori narušavaju tu sliku.

smece-na-brdu-ukazanja-1.jpg

smece-na-brdu-ukazanja-2.jpg

smece-na-brdu-ukazanja.jpg

Označeno u