Cvjetnica Nedjelja muke Gospodnje u Međugorju

Danas na Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje započinje Veliki tjedan, vrhunac priprave za svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova u Međugorju je bilo vrlo živo.

Ulice su preplavili improvizirani štandovi sa maslinovim i palminim granama, grupe iz Austrije već su po cesti formirale procesiju i od pansiona prema Crkvi koračale pjevajući, a prije talijanske sv. Mise lijepo organizirana procesija od kipa Uskrslog prema Žutoj dvorani zdušno je pjevala "Hosanna figlio di David!" mašući granama.

Središno misno slavlje na Cvjetnicu započelo je na temeljima stare župne crkve u 10,45 sati gdje su župljani i mnogi hodočasnici blagoslovili svoje maslinove grančice. Nakon toga se u procesiji išlo u župnu crkvu gdje se slavila sv. Misa Muke Gospodnje. Misno slavlje u crkvi sv. Jakova predslavio je fra Karlo Lovrić .

Na večernjoj svetoj Misi u 18 sati također će biti blagoslov grančica. Kao i svake nedjelje i danas pozivamo sve župljane na molitvu krunice u 14 sati na Brdu ukazanja, a u nastavku možete pogledati kako je to izgledalo danas u Međugorju.