Došašće u Međugorju

Svetkovinom KRISTA KRALJA SVEGA STVORENJA, koju smo proslavili u nedjelju 24. studenog 2019. završila je još jedna crkvena liturgijska godina.

U slijedeću nedjelju 1. prosinca 2019. s PRVOM NEDJELJOM DOŠAŠĆA ulazimo u novu liturgijsku godinu: GODINU A, i parni ciklus svagdanjih čitanja.

Nova liturgijska godina započinje vremenom DOŠAŠĆA ili ADVENTA – to su četiri nedjelje, odnosno razdoblje od 24 dana u kojima se duhovno pripremamo za veliku svetkovinu KRISTOVA ROĐENJA, tj. BOŽIĆA, 25. prosinca. Neki nazivaju ovo vrijeme u godini i „najljepšim vremenom“ zbog okićenosti, lampica koje gore, ukrasa, puno događanja, koncerata… ali ponajčešće zaboravljamo da su svi ovi vanjski ukrasi i znakovi Došašća uzaludni ukoliko svoje srce ne „okitimo“ ukrasima dobrote, svjetlima ljubavi i toplinom zajedništva kako bi bilo pripravljen stan za dolazak Spasitelja.

Upravo toj pripravi srca služe MISE ZORNICE, koje nas podsjećaju na važnost bdijenja, spremnosti, volje i odricanja u našem duhovnom hodu. I u župnoj Crkvi sv. Jakova tijekom Došašća slavit će se Mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje. Kao i prošle godine neće biti svete mise u 7:30 već samo misa zornica na kojoj ćemo moliti i za pokojne upisanih župljana.

Na Podbrdu će se moliti krunica nedjeljom u 14 sati, a u petak je organizirana molitva Križnog puta također u 14 sati.

FRAMAŠI ĆE PRODAVATI ADVENTSKE VIJENCE

Na prvu nedjelju Došašća, nakon sv. misa mladi iz FRAME će prodavati adventske vijence. Sav prihod od prodaje ići će za potrebite i siromašne.

POMOĆ ŽUPAMA U BOSNI

Iz župnog ureda pozivaju i ove godine na prikupljanje pomoći u hrani, odjeći, novcu i higijenskim potrepštinama za siromašne župe u Bosni. Dar donijeti u prostorije Udruge „Marijine ruke“ koji će onda prije Božića odnijeti prikupljeno u Bosnu i darovati kao dar naše župe.

„Darujmo, jer Bog se na Božić daruje nama.“ – poručuje nam župnik, fra Marinko!

Označeno u