Fra Marinko Šakota o pripremama za 40. obljetnicu: Polazimo s izvora

Fra Marinko Šakota gostovao je na Radiopostaji Mir Međugorje gdje je ukratko objasnio kako će se župa pripremati za 40. Obljetnicu Gospina ukazanja.

To je molitva krunica na Brdu ukazanja od 15. – 23. lipnja u 16,00 sati.

Molitva krunice prije svete mise od 16. – 24. lipnja 2021. koju po redoslijedu predmole župljani.

Na samu uočnicu Obljetnice, na Ivandan 24. lipnja biti će dvije hodnje. Jedna je HODNJA MIRA koju je započeo fra Slavko Barbarić zajedno s hodočasnicima u kojoj je glavna nakana molitva za mir. Polazi s Humca u 6,00 sati izjutra. Druga je 2. Zavjetno hodočašće Kraljici Mira koje polazi iz Čitluka u 16,00 sati u organizaciji Župe Krista Kralja iz Čitluka i Udruge Zavjet Gospi.

U devetnici Kraljici Mira euharistijsko slavlje predvoditi će fratri koji su bili na službi u Međugorju, kao župnici i kapelani. „Na uočnicu misu predslavi fra Miro Šego, sin ove župe, sin Bijakovića, Podbrda, gdje je sve i počelo, sudionik tih događaja prvih dana… Na samu obljetnicu misu će predvoditi naš provincijal fra Miljenko Šteko”, kazao je fra Marinko.

O PROCESIJI S BRDA UKAZANJA DO MEĐUGORSKE ŽUPNE CRKVE fra Marinko je također kazao: „Ova procesija se organizira po prvi puta, kreće na samu godišnjicu 25. lipnja s Brda ukazanja, od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja u 16 sati i 30 minuta. Polazimo s izvora. Želimo na taj način sebi osvijestiti važnost izvora. To je Podbrdo, to su Bijakovići, ono mjesto gdje je Gospa sišla prvi put i susrela se s vidiocima i želimo s tog izvora milosti u procesiji i molitvi krunice krenuti prema crkvi. Dakle, Gospa nas vodi Isusu i to je ta poruka. Gospa u svemu što čini ovdje vodi nas Isusu, vodi nas euharistiji. Najprije ćemo moliti Vjerovanje i sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu, molitvu koju su vidioci najprije molili na Podbrdu s Gospom, a onda ćemo u molitvi krunice i pjesmama nizbrdo krenuti i cestom doći do župne crkve”.