Hodočasnici iz Albanije česti u Međugorju medjugorje-info.com

Hodočasnici iz Albanije česti u Međugorju

Od 1. do 3. listopada 2021. u Međugorju je boravila i grupa od 46 hodočasnika Iz Albanije. S njima su i dva svećenika i četiri časne sestre. Hodočasnici dolaze iz različitih gradova Albanije: Shkodër (Skadar), Lezhë (Lješ) i Tirana.

Okupili su se preko agencije „Best Travel Adventures“ iz Shkodëra koju vodi gospođa Simon Bushi. Većina ih je već više puta u Međugorju, poznaju Simon pa je prate preko njezine facebook i instagram stranice i tako se pridružuju hodočašćima koje organizira.  

U Međugorje su stigli u petak, 1. listopada nakon osam sati putovanja. Taj dan su još iskoristili za odlazak na Brdo ukazanja. U subotu jutro bili su na Križevcu, zatim u posjeti zajednici Cenacolo. Poslijepodne su posjetili samostan sv. Ante u Ljubuškom gdje su imali svetu misu. Vratili su se na večernje klanjanje u Međugorje. U nedjelju jutro su posjetili Majčino selo i nakon toga nastavljaju povratak kućama.

„Hodočasnici su vrlo zadovoljni i sretni, puno mi zahvaljuju na organizaciji puta, ali i ja zahvaljujem njima jer bez njih ni ja ne bih mogla doći.“ – govori Simon, te nastavlja“ Već 10 godina dovodim grupe hodočasnika iz Albanije. Imala sam grupe i ovog svibnja, lipnja, za Festival Mladih bilo nas je 50, te za Veliku Gospu. Ddošli smo sada i još za tjedan dana dolazim sa jednom manjom grupom. Za dolazak oni necijepljeni su napravili PCR test, a za povratak ne trebamo ništa. Uzdamo se u Boga da će sve što prije proći.“ – zaključuje Simon.