HODOČASNICI IZ ITALIJE: ŽELIMO NAUČITI MOLITI SRCEM

Grupa od 39 hodočasnika koja dolazi iz Italije, točnije iz gradova Brescie i Bergama koji se nalaze na sjeveru Italije, boravila je od subote 24. do utorka 27. rujna 2022. u Međugorju.

Kao duhovna pratnja grupe bio je fra Roberto Sabotto, svećenik kapucin koji inače djeluje u svetištu i kapucinskom samostanu „Annunciata“ u dolini Val Camonica koje se nalazi u selu koje je po tom samostanu dobilo ime, a dio je općine Piancogno u provinciji Brescia.

Fra Roberto se uopće više ne sjeća koliko je puta bio u Međugorju, a razlog zbog kojeg se ovdje neprestano vraća je kako bi obnovio molitvu srca s Gospom i naravno kako bi pomogao hodočasnicima da steknu ovo iskustvo.

Iz prvih hodočašća koja su organizirali tako se oblikovao i cijeli jedan molitveni hod koji se sastoji od molitve krunice i meditiranja Gospinih poruka u obiteljima, te molitvenim susretima u klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu koje organiziraju u svetištu „Annunciata“.

Na ovom hodočašću sudjeluju članovi ove molitvene grupe, ali i također njih nekoliko kojima je ovo prvo iskustvo hodočašća u Međugorje. Cilj im je svakako proširiti Gospin poziv na molitvu krunice u obiteljima te tako obogatiti svoju molitvenu grupu. Neki od hodočasnika su i članovi molitvene grupe Padre Pio kojima je cilj više upoznati i živjeti duhovnost ovog svetog kapucina. Uspijevaju jedanput mjesečno u svetištu imati zajedničko klanjanje svih članova molitvenih grupa.

Za vrijeme ovog hodočašća, osim što im je glavni cilj molitva na međugorskim brdima te večernji molitveni program, fra Roberto svaki dan ima sa grupom i svetu misu na talijanskom jeziku na kojoj im pokušava dublje protumačiti povezanost Evanđelja i Gospinog poziva na molitvu srcem.

Označeno u