Hodočasnici iz Perua: Jako smo sretni ovdje medjugorje-info.com

Hodočasnici iz Perua: Jako smo sretni ovdje

Sonia de Freitas de Pacheco došla je u Međugorje po 19. put s grupom hodočasnika iz Perua (Latinska Amerika). Grupu čine 31 hodočasnik, a stigli su u Međugorje 13. rujna te ostaju do 24. rujna. Ona nikada ne dolazi u Međugorje za manje od 10 dana. Prije pandemije znali bi posjetiti Tihaljinu i Mostar, ali sada će samo ostati ovdje. Hodočasnici dolaze iz gradova Lima, Chiclayo i Piura i imaju tri svećenika u grupi.

Iako je Sonia oduvijek bila 'žena od vjere', povezana s Bogom, dolasci u Međugorje su joj pomogli ostvariti jedan dublji odnos s Blaženom Djevicom Marijom. Budući da nije poznavala marijansku duhovnost, kad je prvi put došla u Međugorje 2001. godine, kazala je Gospi: „Ja sam sad ovdje, pa kad Ti želiš, gdje želiš, i kako želiš!“ I od tada je Gospa preuzela voditi njezin duhovni put i na njega je stavljala sve ono što je Ona željela, a Sonijin život se promijenio.

O tome kako je počela organizirati hodočašća, Sonia se prisjeća. „Moje prvo hodočašće prije 20 godina nije bilo tako uspješno, puno toga sam u neznanju propustila, pa sam osjećala potrebu vratiti se ponovno. I neke moje prijateljice su željele poći sa mnom, pa se ta grupa svake godine sve više i više povećavala, pa je postalo nezgodno doći samo kao grupa prijatelja. U početku nisam željela organizirano povesti hodočašća jer je to puno odgovornosti, sve dok 2012. godine nisam to prihvatila kao poslanje koje Gospa od mene traži.

hodocasnici-iz-perua-2192021-1.jpg

Tijekom tri godine organizirala sam 7 duhovnih obnova ovdje u Međugorju i od tada sam rekla: „Međugorje je centar mog života!“ Sa mnom je na ovom hodočašću i moj suprug i njemu sam rekla: „Kad se jednog dana budemo umirovili, doći ćemo živjeti u Međugorje!“

„Trudim se utkati puno ljubavi u ova hodočašća jer pokušavam prenijeti hodočasnicima ono što sam ja sama u Međugorju doživjela! Hodočasnici su jako sretni ovdje“ – kaže Sonia, a jedan prisutni bračni par joj je rekao: „Ti nas svojim riječima jednostavno uvjeriš, jer nam prenosiš Božje i Gospine riječi!“ I to mene raduje – priznaje Sonia jer to znači da im uspijem dati ono što Gospa želi.

Paula Tomić/medjugorje-info.com