Hodočasnici iz Posavine: Čudesa se oko nas već događaju

U Međugorju je za vikend 5. – 6. lipnja 2021. boravila skupina od 57 hodočasnika iz Domaljevca u Posavini, iz župe sv. Ane.

Većina hodočasnika je već više puta bila u Međugorju, ali ovo hodočašće su željeli organizirati u sklopu svoje pripreme za 40. Obljetnicu Gospina ukazanja. Uz molitvu, post i krunicu, ovo hodočašće je upotpunjenje njihove priprave. Prvotno su željeli doći za samu godišnjicu, ali su se bojali gužve, pa su radije odabrali ovaj mirniji termin. Organizatori hodočašća su Humanitarna Udruga „Osmijeh“ i molitvena grupa „Majka Triput Divna“. Dosta sudionika hodočašća su članovi ove molitvene grupe pa im je srž hodočašća, osim posjete međugorskim brdima, crkvi i međugorskim plodovima, i vrijeme za zajedničku i osobnu molitvu.

Udruga „Osmijeh“ inače već desetak godina različitim humanitarnim akcijama potpomaže potrebite članove župe ili bolesnike, ali isto tako pokreće akcije za ljude pogođene nekim nepogodama, poput Petrinje ili Albanije. Surađuju sa Caritasom i Framom iz župe. Tako su i ovaj put svojim poklonima i novčanim prilogom pripomogli radu Zajednice „Majka Krispina“ i djeci iz „Majčinog sela“.

Iako kao i sva Gospina djeca očekuju neki poseban znak ili obilježje ovog okruglog 40. Jubileja Gospinih dolazaka na zemlju, ipak su svjesni da se čuda oko njih već događaju. Naime, već u svojim mjestima svjedoče mnogobrojnim obraćenjima mladih i ljudima koji se vraćaju crkvi i mijenjaju život. Stoga zaključuju: zar nam treba većih čuda od tih – da se otvaramo molitvi i ljubavi!?

hodocasnici-iz-posavine-1.jpg