HODOČASNICI IZ VITEZA: „Mi prihvaćamo Gospinu školu Evanđelja“

Na jednodnevno hodočašće u Međugorje, u subotu 29. svibnja 2021. zaputilo se pedesetak hodočasnika iz Viteza zajedno sa svojim župnikom fra Velimirom Bavarkom.

Krenuli su ujutro u pet sati i nakon 4 sata putovanja stigli su u Međugorje. Posjetili su „Majčino selo“, crkvu sv. Jakova gdje su sudjelovali na svetoj misi u 11,00 sati i imali priliku za ispovijed, molitveno pohodili mjesto ukazanja, a zatim će oko 17,00 sati krenuti svojim kućama.

hodocasnici-iz-viteza-u-medugorju.jpg

O razlozima ovog jednodnevnog hodočašća za portal medjugorje-info.com kratko se osvrnuo fra Velimir Bavarka:

„Kad si gladan i žedan, onda ideš onome tko te može nahraniti, tko ti može dati smisao. Otkako sam došao na službu u Vitez, srednju Bosnu, pokušao sam „spustiti“ Međugorje u Vitez. Tako i mi imamo dva puta klanjanje Prevetom i pokušavamo živjeti Gospine poruke. I onda smo nestrpljivo čekali da se malo situacija sa koronom smiri (iako sam ja unatoč svemu osobno dolazio u Međugorje), pa da možemo ovdje doći kao župa. Ovo hodočašće danas s jednim autobusom je kao jedan „pilot projekt“ jer nas inače bude po 5-6 autobusa. Ovim jednim autobusom htjeli smo „probiti led“ i svi su jedva dočekali. Sudionici hodočašća su svi, više-manje, ljudi koji mole krunicu i žive Gospine poruke. I svi su, kada sam najavio da ćemo ići u Međugorje kazali: 'Idemo, pa što god Bog dadne!' Nije bilo straha!

I evo došli smo ovdje kod Gospe, došli smo da nas Gospa vodi i zagovara, da joj donesemo svoje boli i probleme, depresije i strahove. Jer nažalost, svijet se nasilu korjenito mijenja i nameće svoja pravila igre, međutim mi to ne prihvaćamo. Mi prihvaćamo Gospinu školu Evanđelja. Zato smo došli ovdje da se nahranimo, da ponovno čujemo Njene riječi i da se vratimo kućama ohrabreni i osnaženi.“