Međugorje obranilo naslov prvaka u MNL MZ općine Čitluk

Malonogometaši Međugorja sinoć su obranili naslov prvaka osvojen u prošlogodišnjoj Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Čitluk.

U četrnaestom finalu MNL MZ općine Čitluk snage su odmjerile dvije najuspješnije ekipe od početka Lige, Međugorje i Krehin Gradac a finale na SC Jakerovac odlučeno je nakon izvođenja šesteraca. Međugorje je na kraju slavilo rezultatom 3:2.

Ukupno gledano Međugorje je nastupilo u pet finala općinskog natjecanja i osvojilo isto toliko naslova prvaka, dok je Krehin Gradac nastupio u sedam finala, od čega je tri puta bio slavljenik a četiri puta poražen. Međugorje i Krehin Gradac međusobno su igrali finale 2003. godine na prvom izdanju Lige, iste ekipe i prošle godine su odigrale finale.

Sinoćnje finale bilo je jako zanimljivo i neizvjesno do posljednjeg trenutka o čemu svjedoči i činjenica da je odluka o pobjedniku pala tek nakon šesteraca. Uzbudljivo natjecanje mjesnih zajednica općine Čitluk u organizaciji ŠS Brotnja i ranije je znalo završavati na ovaj način, a svake godine finalima svjedoči iznimno velik broj gledatelja. Tradicionalno gledalište na finalnoj utakmici ispunjeno je do posljednjeg mjesta i tako je bilo i sinoć u Krehin Gracu unatoč hladnoj buri.

Već smo kazali da su i ranije finala odlučivali dramatični penali. Zanimljivo je da su i Međugorje i Krehin Gradac osvajali naslov na ovaj način. Primjerice, Krehin Gradac je u finalu 2011. godine pobijedio Donju Blatnicu nakon izvođenja penala i obranio osvojeni naslov prvaka, a Međugorje je godinu dana kasnije u finalu na penale svladalo Čitluk Grad. Sva ova finala igrana su na Barama pa je sinoć odigrano finale prvo na čijem kraju su se izvodili šesterci.

Finalna utakmica počela je dobro za Krehin Gradac jer je Silvio Dujmović svoju ekipu doveo u vodstvo u 2. minuti, no Međugorje sredinom prvog poluvremena poravnalo rezultat na 1:1. Strijelac pogotka za Međugorje bio je Robert Šego, nakon čega su se nizali atraktivni potezi i prilike za pogotke koje su odlični vratari Dujmović i Vasilj uspijevali zaustaviti odličnim intervencijama ili su pokušaji igrača obje ekipe završili pored okvira gola.

Dakle, uzbuđenja u srazu Međugorja i Krehin Graca nije manjkalo, a svoj vrhunac uzbudljiva utakmica imala je kada se pristupilo izvođenju šesterac. Andrijano Dujmović i Ante Čilić bili su sigurni izvođači u prvoj seriji, nakon čega Antun Pehar, Robert Šego i Blago Planinić bili neprecizni. Prednost svojoj ekipi pogotkom sa šest metara donio je Karlo Vasilj (3:2) i budući da su nakon njega Silvio Dujmović, Bernard Čilić i Josip Dujmović bili neprecizni Međugorje je, nakon što se u finale plasiralo nakon šesteraca, osvojilo naslov prvaka na isti način.

Pehari, medalje i nagrade za najbolje pojedince

Po završetku finalnog ogleda upriličena je ceremonija dodjele pehara, medalja i priznanja za najbolje pojedince na kojoj su nagrade igračima uručili vodeći ljudi općine Čitluk, Športskog saveza Brotnja i MNL MZ općine Čitluk. Nagradu za najefikasnijeg igrača lige osvojio je Antoni Prusina (Biletići), isti igrač bio je najbolji strijelac i prošle godine, a nagrada za najboljeg vratara uručena je Ivanu Peharu (Gradnići). Za najboljeg igrača Lige proglašen Matej Čilić, a kapetanu Međugorja uručen je i pobjednički pehar. Pehar za drugo mjesto uručen je Antunu Peharu iz Krehin Graca, dok je pehar za treće mjesto preuzeo predstavnik Gornjih Ograđenika a onaj za četvrto mjesto Boris Pehar , kapetan Gradnića.

Gornji Ograđenici osvojili treće mjesto

U utakmici za treće mjesto Gornji Ograđenici pobijedili su Gradniće 4:2. Poraz u polufinalnim ogledima zasigurno je taško pao objema ekipama, ali sukladno prikazanoj igri Gornji Ograđenici su brže uspjeli preboljeti poraz. Danijel Totić, Stanko Gagro i Josip Pehar postigli su tri pogotka za svoju ekipu, pa su Gornji Ograđenici desetak minuta prije kraja imali visokih 3:0. Goran Pehar postigao je pogodak za 3:1, Gornji Ograđenici odgovorili su preko Radoslava Leske, a konačnih Gornji Ograđenici – Gradnići 4:2 u utakmici za treće mjesto postavio je Nikola Pehar.

Ekipa Međugorja sinoć je sa svojim navijačima uz pjesmu i veselje proslavila naslov prvaka, a od 22. do 26. kolovoza Međugorje očekuje nastup u Ligi Hercegovine u kojoj je Međugorje najuspješnija ekipa sa tri osvojena naslova prvaka.