Najava predslavitelja, predavača i programa Mladifesta medjugorje-info.com

Najava predslavitelja, predavača i programa Mladifesta

U Međugorju su u toku užurbane pripreme za 33. Međunarodni molitveni skup mladih, tzv. „Mladifest“ na kojem se posljednjih godina znalo okupiti i do 50 000 mladih, a nakon dolaska posebnog vizitatora za župu Međugorje, među celebrantima svetih misa znali su biti i brojni visokopozicionirani dostojanstvenici katoličke crkve.

Geslo ovogodišnjeg „Mladifesta” je „Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) i trajati će od 1. – 6. kolovoza. Jutarnji program započinjati će u 9 sati, umjesto prošlogodišnjih 10 sati, a popodnevni program se pomjerio na 17 sati.

Španjolski međugorski centar www.centromedjugorje.org objavio je kako će svetu misu otvaranja Mladifesta u ponedjeljak 1. kolovoza predslaviti mons. Juan José Omelle kardinal Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije u suslavlju sa mons. Aldom Cavalliem.

Mons. Juan José Omella stići će u Međugorje 30. srpnja, a vratiti se u Santiago de Compostellu 3. kolovoza kako bi sudjelovao na susretu s mladim europskim hodočasnicima u pripremi za Svjetski susret mladih s papom Franjom 2023. godine.

Osim kardinala Barcelone mons. Juana Joséa Omelle, kako je fra Marinko Šakota, koordinator Mladifesta već ranije najavio, ostali predslavitelji misa će biti fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski.

Među predavačima će biti fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava i recital/film zajednice Cenacolo i njihovo svjedočanstvo o samom snimanju filma.

Puno plesa i pjesme i ove će godine dolaziti preko animacije pjesama koje već više od mjesec dana uvježbavaju mladi framaši, a zadnjih tjedana uštimava se i međunarodni zbor i orkestar pod ravnanjem prof. Damira Bunoze.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Više i detaljnije o samom programu biti će govora uoči početka „Mladifesta“ u ponedjeljak 1. kolovoza 2022. u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. (Žuta dvorana iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova) gdje će biti upriličena konferencija za medije. Medijima će se obratiti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Ovu press konferenciju kao i cijeli program Mladifesta moći će se pratiti na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, ruskom, poljskom, slovenskom, mađarskom, korejskom, ukrajinskom, portugalskom i rumunjskom jeziku preko video prijenosa uživo putem YouTube i facebook kanala Media Mir Medjugorje.