Nuncij Pezzuto otvara, a kardinal Puljić zatvara ovogodišnji Mladifest

U Međugorju će se od sutra 1. kolovoza do 6. kolovoza održati molitveni susret mladih pod geslom "Dođite i vidjet ćete" (Iv, 1, 39). Zbog pandemije koronavirusa, program će biti nešto drugačiji nego što je bilo uobičajeno prijašnjih godina.

Program kreće od 17,00 sati slijedi barem jedno, već snimljeno svjedočanstvo ljudi koji su bili dotaknuti milostima Međugorja, a iza svjedočanstva će uslijediti kateheze koje će imati nadbiskup Henryk Hoser, zatim fra Danko Perutina, fra Ljubo Kurtović i fra Marinko Šakota.

Prvog dana misu svečanog otvorenja Mladifesta u 19,00 sati predslavit će nuncij u BiH, mons. Luigi Pezzuto, iza svete mise će uslijediti klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.

Drugu večer svetu misu će predslaviti provincijal hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, a iza svete mise je procesija u obliku srca sa Gospinim kipom te klanjanje. Treću večer mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije predslavit će svetu misu iza koje slijedi meditacija sa svijećama i klanjanje križu. Četvrtu večer misu predslavi mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a iza mise će se prikazati film Zajednice „Cenacolo“. Petu, završnu večernju svetu misu iza koje će biti klanjanje i poslanje mladih, predslaviti će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.

Važno je još napomenuti da će u nedjelju 2. kolovoza program započeti molitvom krunice na Brdu ukazanja oko Gospina kipa u 6,00 sati, a cijeli program će zavrišti 6. kolovoza na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, svetom misom na Križevcu u 5,00 sati.

U utorak 4. kolovoza neće biti niti tradicionalna predstava Zajednice „Cenacolo“ koja je iziskivala veliki broj sudionika i kontakata. Međutim, oni su se potrudili i proteklih dana snimili su poseban FILM koji će se moći pogledati na platnu. Nešto što će biti vrlo snažno i iznenađujuće.

Podsjetimo i kako je u nedjelju 2. kolovoza i drugi dan u mjesecu, kada se kod „plavog križa“ u 9,00 sati moli MOLITVA ZAHVALE za sve milosti koje je kroz ovih 39 godina izlijevala na cijeli svijet.

Važno je za sve one mlade koji namjeravaju dolaziti da dolaze svaki dan, naravno ukoliko je to moguće, jer se na taj način srce pomalo svaki dan otvara i još ako se sudjeluje sa srcem, doživjeti će se vidljiva promjena u sebi.