Otvara se Laudato TV centar Međugorje

Prva emisija 'Izdvojeno' uživo 20. siječnja u 20 sati iz Hercegovine! Laudato televizija širi svoje televizijske centre.

Nakon televizijskih centara u Splitu i Zadru, u srijedu 20. siječnja s radom započinje i Laudato TV centar Međugorje, koji će pokrivati zbivanja u Bosni i Hercegovini. Uredništvo Laudato TV centra Međugorje bit će smješteno u samome Međugorju, dok će program biti emitiran iz studija RTV-a Herceg-Bosne, iz Mostara, televizije s kojom Laudato već dugo i uspješno surađuje.

Ugovor o suradnji potpisale su Slavica Karačić, ravnateljica RTV-a Herceg-Bosne i Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a.

– Nakon pet uspješnih godina djelovanja Laudato TV-a u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu i u centrima Splitu i Zadru, drago nam je da proširujemo uspješno poslovanje i nadograđujemo ga otvaranjem televizijskog centra Laudato TV-a u Međugorju, s emitiranjem iz studija RTV-a Herceg-Bosne u Mostaru – rekla je Ksenija Abramović.

Naglasila je kako uspješna suradnja s RTV-om Herceg-Bosne u Mostaru traje već dvije godine. Zahvaljujući tomu, uz redovitu razmjenu televizijskih materijala između ove dvije kuće, gledateljima Laudato TV-a bili su omogućeni prijenosi važnih događaja iz Crkve na području Bosne i Hercegovine.

– Radujemo se što se naša suradnja nastavlja te ćemo se svojim brojnim gledateljima u Bosni i Hercegovini približiti i ovim novim centrom, kao i novim projektima, gostovanjima i sadržajima. I pozivamo drage gledatelje u BiH da nas prate. Otvoreni smo za suradnju i konstruktivne prijedloge u podizanju kvalitete i raznolikosti Laudato TV programa koji želi biti ohrabrujuća blizina i podrška ljudima u BiH – rekla je direktorica Laudato TV-a.

Suradnji se raduje i ravnateljica RTV-a Herceg-Bosne.

– Imajući u vidu široko zajedničko gledateljstvo ova je suradnja posve prirodna i samo je bilo pitanje trenutka kada će se ona konkretizirati kroz ovakav ili sličan projekt. Koprodukcija emisije 'Izdvojeno', u mostarskom studiju RTV Herceg-Bosne, naše je novorođenče. Želimo mu dobar prijem među gledateljima s obje strane granice. Posebno nas veseli suradnja na razmjeni sadržaja koji po svojoj prirodi 'ozdravljaju' društvo. A to nam je u ovo nezgodno vrijeme itekako potrebno – rekla je Slavica Karačić.

Emisije 'Izdvojeno' iz mostarskog studija uređivat će i voditi Darko Pavičić, novinar 'Večernjeg lista' i suradnik Laudato televizije. On će također koordinirati rad Laudato TV centra Međugorje.

– Krećemo s emisijom 'Izdvojeno', koja će se svake druge srijede emitirati uživo iz mostarskog studija. 'Izdvojeno' je informativno-mozaična emisija i odličan format upravo za početak, jer pokriva aktualna zbivanja i tematizira aktualne događaje koji zanimaju gledatelje Laudata. Gledanost Laudato TV-a u BiH velika je, i drago mi je da je Laudato i na ovaj način bio motiviran krenuti ususret svojim gledateljima. Važno je to zbog više razloga, a jedan od značajnijih sigurno je povezivanje Hrvata i katolika iz BiH s Hrvatskom kroz medijski prostor – kaže Pavičić.

Dodaje kako će gledanost Laudata u BiH kroz emisije koje će biti emitirane iz mostarskog studija biti još veća, tj. moći će se doći i do onih gledatelja koji signal RTV-a Herceg-Bosne primaju zemaljskim putem.

– O važnosti samoga Međugorja ne treba previše govoriti. Sada je ovdje zatišje, ali kad prođe pandemija, svi predviđaju 'duhovnu eksploziju' međugorskog svetišta, što će Laudato TV pratiti upravo preko ovoga televizijskog centra – kaže Darko Pavičić.

Pratite prvu emisiju iz novog Laudato TV centra Međugorje, ove srijede 20. siječnja, u 20 sati.