Poljske hodočasnice: U Međugorju nalazimo potreban mir i ravnotežu

U Međugorje je u nedjelju 23. svibnja stigla grupa od 64 poljska hodočasnika. U organizaciji Edwarda Kociubinskog, voditelja turističko-hodočasničke agencije "MAGNIFICAT" ostaju ovdje do petka 28. svibnja. Njihovo slijedeće planirano hodočašće je za 40. Obljetnicu Gospina ukazanja za koje već imaju prijavljeno 200 hodočasnika.

Svoje iskustvo sa hodočašća, za portal medjugorje-info.com, podijelile su dvije hodočasnice:

Bernardeta Paško iz Rzeszówa u Poljskoj, radi u bolnici i studira psihologiju. Ovo joj je prvo hodočašće u Međugorje. Došla je zbog toga što je čula svjedočanstva svojih prijatelja, pa je željela sama iskusiti susret s Nebeskom Majkom u čiju prisutnost duboko vjeruje i zamoliti je da joj pomogne još dublje susresti Božju ljubav.

poljaci-1.jpg

Marzena Bajorek iz Tarnówa u Poljskoj, klinički je psiholog u bolnici i psihoterapeut sa privatnom praksom. Ona je peti put na hodočašću u Međugorju, a dolazi zbog toga što su joj potrebni mir i ravnoteža koje ovdje uspije naći. Naime, u svom poslu psihologa i psihoterapeuta susreće osobe s problemima, a svako rješavanje njihovih problema ostavlja i dio tereta na njenim plećima. Stoga, svako malo osjeća potrebu napraviti zdravi odmak od posla, kako bi se iščistila od tog akumuliranog tereta, te kako bi dobila potrebnu duhovnu hranu i snagu za ponovni povratak među probleme.

Priznaje kako je psihološka situacija u ljudima puno složenija sada za vrijeme i nakon korone, posebno kod tinejdžera i mladih koji su zbog online života sve nesposobniji povezati se sa stvarnim životom i stvarnim ljudskim odnosima. I druga vidljiva povećana kriza je u bračnim odnosima koji su nategnutiji, sa većom stopom udaljavanja supružnika i razvoda. Zbog svih tih povećanih izazova, za nju je vrlo važno doći ovdje u Međugorje gdje može sama što više ozdravljati i čvrsto se moliti za sebe i svoje klijente.