Premijer Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio međugorsko svetište

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je danas svetište Kraljice Mira u župi Međugorje.

Novoizabrani premijer Republike Hrvatske Bosnu i Hercegovinu je odabrao za svoj prvi službeni posjet i u Sarajevo je doputovao jučer, nakon čega je posjetio i Mostar.

Nakon niza sastanaka premijer Republike Hrvatske dvodnevni posjet BiH zaključio je sastankom sa župnikom župe Međugorje fra Marinkom Šakotom i međugorskim fratrima, nakon kojeg je u pratnji svojih domaćina, među kojima je bio i vidioc Ivan Dragičević, obišao svetište i župnu crkvu sv. Jakova.

- Upoznali smo premijera Republike Hrvatske sa trenutnom situacijom u Međugorju i duhom Međugorja, kao i raznim programima koji se održavaju u župi. Saznali smo da je jako upoznat sa zbivanjima u našoj župi jer je ranije često dolazio u Međugorje. Gospodin Plenković na sastanku nam je rekao da je sretan što fratri ovako djeluju ovdje, što primaju hodočasnike i pomažu im da ovdje pronađu mir i svu onu duhovnu hranu koju traže ovdje – rekao nam je fra Marinko Šakota za citluk.ba nakon održanog sastanka.

Premijer Republike Hrvatske za posjeta župi Međugorje na dar je dobio monografiju župe Međugorje, posvećenu krunicu i Bibliju.

Označeno u