PRIPREMA I RASPORED MISA ZA SVETKOVINU sv. FRANJE

Svetkovina sv. Franje koja se slavi 4. listopada je za franjevačku obitelj veoma važna. Zato su se i župljani međugorske župe za nju pripremali i posebnom devetnicom koja se od 25. rujna pa do 3. listopada svakoga dana molila u kapelici klanjanja u 20 sati.

Molitvu su predmolili članovi Franjevačkog svjetovnog reda i članovi FRAME Međugorje. Svaku večer željeli su se još više upoznati s likom i životom sv. Franje Asiškoga preko čitanja dijelova njegova životopisa, razmatranja Franjinih opomena, molitvom krunice sv. Franje, kao i njegovih litanija. Himan sv. Franje Asiškoga molio se na početku, a devetnica se završila s jednostavnom molitvom sv. Franje. Svaki dan devetnice imao je svoju nakanu. Na kraju bi uslijedio blagoslov koji je sv. Franjo udijelio bratu Leonu:

„Gospodin te blagoslovio i sačuvao!

Pokazao ti lice svoje i smilovao ti se!

Svratio pogled svoj na tebe i dao ti mir!

Bog te blagoslovio!“

Prije same svetkovine, u utorak 3. listopada franjevci slave još jedan važan obred, a to je Obred preminuća svetog Franje ili 'TRANSITUS' (hrv. prijelaz), jer je u predvečerje, 3. listopada 1226. godine, u crkvici svete Marije Anđeoske u Asizu, preminuo sveti Franjo, otac triju franjevačkih redova i ponizni ljubitelj svih Božjih stvorenja.

SVETE MISE U MEĐUGORJU:

U utorak 3. 10. 2023. nakon večernje svete mise u 19,00 sati bit će Obred preminuća svetog Franje

U srijedu 4.10. 2023. je svetkovina svetoga Franje Asiškoga. Mise su taj dan u župnoj crkvi sv. Jakova u 8,00 i u 18,00 sati.

Označeno u