Priredba vrtića sv. Mala Terezija: Ljepota obitelji su djeca

Završna priredba malih vrtićaraca iz dječjeg vrtića „Sv. Mala Terezija“ u Međugorju u povodu proslave majčinog dana te dodjele diploma malim predškolcima održana je u četvrtak 25. svibnja 2023. u 10 sati u velikoj dvorani u „Majčinu selu“.

Na prekrasnoj uređenoj bini sa pozadinom oslikanog zastora (autor Toni Kozarić) isticao se naslov priredbe: „Majko, ti si tako lijepa!“ Mislilo se naravno na Nebesku majku, ali i na zemaljske majke koje ako slijede Gospin primjer majčinske i supružničke ljubavi – također postaju ljepotice nebeskog sjaja.

Nažalost, danas je ljepota žene toliko naružena feminiziranim i rodnim ideologijama, a vrhunac isprane pameti pokazuje čin u kojem sama žena, roditeljica života, izjavljuje kako je ubojstvo njezinog čeda izraz njezine slobode. Kao da će ubivši nerođeno, postati slobodna. Možda u tijelu, ali nažalost ne zna da više nikada neće postati slobodna u svojoj savjesti, duši i emocijama.

priredba-vrtic-sv-mala-terezija-2.jpg

Ova dječja priredba ispunjena recitacijama, pjesmama i plesom posvećenim majkama, bakama, očevima i djedovima koje su odgajateljice vrtića marljivo vježbale s djecom više od mjesec dana pokazala je kako se ljubav i zajedništvo obitelji ogleda se u licima i izrazima njihove djece. I zato je ova priredba lijepa jer slavi život, slavi obitelj i pokazuje današnjem izgubljenom svijetu koje su prave vrijednosti života.

Priredbu su na početku otvorili ravnatelj Majčinog sela fra Dragan Ružić te voditeljica vrtića Darija Juričić, a priredbi je prisustvovao i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.