PROSLAVLJENA PODJELA SAKRAMENATA SV. POTVRDE I PRVE PRIČESTI U MEĐUGORJU

U Međugorju su drugi vikend mjeseca svibnja obilježile proslave primanja sakramenata Svete potvrde i Prve svete pričesti.

U subotu, 11. svibnja slavilo se primanje sakramenta Svete potvrde koju je po rukama biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, mons. Petra Palića primilo 63 mladih župljana. Između ostalog u svojoj propovijedi krizmanicima, mons. Palić je kazao:

”U sakramentu potvrde, dragi krizmanici, Bog dotiče vaše živote. Bog želi trajno ostati s vama. I zato svatko od nas treba toga Isusova duha, da udahnemo novi život, jer Crkvi je potreban novi duh, ovoj Crkvi kojoj svi pripadamo i za koju se ponekad, osobitu u Europi, čini da je ostarjela u svom srcu. Zato nas duh iznova pohađa, osobito vas, jer ste vi garancija tog života Crkve da duh Isusov po vama želi živjeti u ovoj Crkvi. Zato molimo snagu Duha Svetoga koji udahnjuje život mrtvima, koji daje nadu, koji daje perspektivu da vas taj Duh trajno prati na vašem putu”, kazao je biskup Palić, te zazvao pomoć Blažene Djevice Marije ”koja je uvijek bila otvorena poticajima Duha Božjega i koja je osluškujući Duha u svome srcu vršila Božju volju”.

Na kraju mise biskupu su zahvalili krizmanici, a potom i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji je kazao kako krizmanici nisu samo dar svojih obitelji nego i župne zajednice te ih je pozvao da plodove Duha Svetoga razvijaju molitvom i pobožnom životom te da će Duh Sveti bit gorljiv u njima.

U nedjelju, 12. svibnja, na Majčin dan, podijeljen je sakrament Prve svete pričesti koje je primilo 53 malih prvopričesnika. Svetu misu za prvopričesnike u 10.00 sati predslavio je međugorski kapelan fra Marin Miletić.

Označeno u