Rijeke hodočasnika na Brdu Ukazanja

Kao što je već poznato, jedna grupa vjernika pod nazivom, „Gospa, Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati od prošle 39. Obljetnice pa do ove 40. Obljetnice, moli ujutro na Brdu Ukazanja na Gospine nakane i kao zahvalu za sve milosti koje smo primili kroz prisutnost Kraljice Mira u Međugorju.

Mogu se prepoznati po zajedničkim plavim majicama na kojima su ispisani stihovi pjesme: „Došli smo ti Majko draga!“

Ovih zadnjih dana, ali i inače kad god je u Međugorju, pridružila im se i vidjelica Marija Pavlović – Lunetti, ali i brojni hodočasnici koji pristižu u Međugorje iz cijeloga svijeta, svaki dan u sve većem broju. Prije par dana prazne kamenite staze Podbrda postale su preplavljene rijekama hodočasnika. Ponovno se čuju različiti jezici molitve, pjesma, žamor… Ponovno suze iz očiju teku iz zahvalnosti na čudesnom dolasku, Gospinom pozivu… Ponovno Božji glas odzvanja u tolikim srcima, razbija tvrdoću straha i čini nešto novo u ljudima koji su prevalili tolike kilometre, testove, nesigurnosti… samo kako bi bili „doma“, kod Majke!

A Gospa, Ona je prekrasna svako jutro okićena cvjetnim vijencem koji joj pletu Nensy Latta i njezine djevojke, i s buketom ruža koji je svako jutro novi, donesen s puno ljubavi iz svih krajeva Brotnja. Tko god je imao ruže, i preko zime, slao ih je po rukama molitelja Majci. A Gospa, Ona i dalje zove svoju djecu iz cijeloga svijeta na obraćenje…

Kako je to izgledalo jutros, pogledajte u našoj fotogaleriji: