S „IZVORA“ MILOSTI POTEKLA RIJEKA HODOČASNIKA U PROCESIJI PREMA CRKVI

U 16,30 sati započela je procesija s „izvora“ milosti, ispred Gospina kipa na Brdu ukazanja, prema crkvi sv. Jakova. Predvodili su je fra Marinko Šakota, fra Miro Šego, fra Goran Azinović uz nekolicinu stranih svećenika i biskupa mons. Jana Sobila iz Ukrajine.

Nakon molitve Vjerovanja i 7 Očenaša uz molitvu krunice i pjesmu, hodnja je krenula prema crkvi poput rijeke kojoj su se neprestane priključivali novi i novi hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, Litve, Latvije, Francuske, SAD-a, Njemačke, Španjolske, Portugala, Brazila, Švicarske, Italije, Gvatemale, Austrije, Belgije, Mađarske, Vojvodine, Kolumbije, El Salvadora, Koreje, Argentine, Slovenije, Rumunjske, Irske, Češke, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Pred crkvu su stigli u 17,30 sati. Procesija se završila blagoslovom svih svećenika.

Od 16,00 sati emitirana je i posebna emisija ICMM koja je pratila događaje s procesije odakle je izvještavala novinarka Ivana Grbavac, a program uživo ispred vanjskog oltara crkve svetog. Jakova vodila je glavna urednica Radija Mir Međugorje, Sanja Pehar. Ona je u pauzama nakon uključivanja iz procesije ugostila fra Zvonimira Pavičića, s. Marinu Ivanković i župljanina Ivana Šegu koji su podijelili s gledateljima svoja svjedočanstva o pozivu i životu s „Kraljicom Mira“.