Studenti i mladi s Bistrika hodočastili u Međugorje

Međugorje/Vionica-U subotu, 3.12.2016. godine, u prvoj nedjelji došašća, studenti i mladi s Bistrika posjetili su Međugorje.

Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante gdje su se okupili mladi koji utorkom sudjeluju na studentskim tribinama, kao i drugi koji su bili zainteresirani.

S molitvom i u radosnom bratskom druženju, stigli su najprije u Vionicu pokraj Međugorja gdje su posjetili obiteljski centar Ivan Pavao II. sestara misionarki ranjene obitelji. Svečano misno slavlje predslavio je voditelj puta, fra Danijel Rajić na kojem su sudjelovale časne sestre i djeca koja borave u tom centru. Na koncu mise, mladi su imali priliku čuti o načinu života u centru kao i svjedočanstva Božje providnosti i milosti koja se tu događaju. Potom je uslijedio zajednički ručak i druženje s djecom koja su ostavila dubok dojam na mlade.

U popodnevnim satima bila je organizirana molitva sv. krunice sa razmatranjima na Podbrdu. Prije povratka, mladi su imali i slobodnog vremena za druženje, šetnju i osobnu molitvu. Zahvalni Bogu te obogaćeni novim iskustvom i prijateljstvima, na koncu programa, uputili su se natrag u Sarajevo.

Označeno u