U Međugorju hodočasnici iz Postira na Braču

Nakon dugog iščekivanja zbog epidemioloških mjera između Hrvatske i BiH, konačno se ovaj vikend za svetkovinu Duhova (22. i 23. svibanj) otvorio put u Međugorje za petero hodočasnika iz Postira na Braču.

Naime, svi su presretni preboljeli koronu zato što su znali da im ta potvrda o preboljelosti sada daje mogućnost prelaska preko granice.

Već više godina dolaze organizirano iz župe s autobusom, barem dva puta godišnje hodočastiti Kraljici Mira, pa im je ovo dugo razdoblje „suhoće“ od hodočašćenja zbog pandemije palo svima vrlo teško. Zato su sada presretni što konačno mogu zakoračiti na međugorska brda i biti na međugorskoj svetoj misi. Uvijek se nakon Međugorja osjećaju napunjenih baterija i sa novim poletom žive svoju svakodnevicu. Inače duhovnost Međugorja nose u svoje domove gdje svakodnevno obiteljski mole krunicu, a imaju i obiteljsku molitvenu grupu koja se sastaje dvaput mjesečno. Nadaju se skorom otvaranju granica jer već planiraju obavezni i neizostavni grupni dolazak na Mladifest, kako su organizirali svih proteklih godina.

hodocasnici-iz-braca-u-medugorju.jpg